Als het buiten kouder wordt zoeken ook spinnen een warm plekje op. Dat is natuurlijk bij ons binnen in huis of in de schuur waar het een stuk aangenamer is voor deze beestjes. Voor ons is dit natuurlijk de laatste plek waar we spinnen tegen willen komen. Er zijn trucjes waardoor u ze echter een stuk makkelijker buiten kunt houden.

Houd spinnen buiten met geur

Door verschillende geuren is het makkelijker om spinnen buiten te houden. Zo kunt u een mengsel maken van munt en water of azijn en water. Dit mengsel kunt u met een spray aanbrengen op de kieren van deuren en ramen. Spinnen zullen dan toch sneller op afstand blijven. Simpelweg een pepermuntplantje in de vensterbank zetten werkt ook altijd goed.

Zorg voor een schoon huis

Spinnen zijn altijd op zoek naar insecten ook in huis. Insecten komen af op eten en dus ook kruimels hier zult u dan ook voornamelijk spinnen tegen komen. Als u zorgt voor een schoon huis zullen ze dus ook sneller weg blijven. Sla dan vooral niet de vergeten en donkere plekjes over, hier houden ze namelijk van.

Haal een kat in huis

Heeft u altijd al een kat willen hebben maar wilt uw partner dit niet. Nog een tip om ze over te halen! Katten houden van spinnen en zorgen dat ze dus sneller weg zijn. U zult dus ineens een stuk minder spinnen tegen komen.

Houd ramen en deuren dicht

Waarschijnlijk zet u af en toe de ramen open om even frisse lucht binnen te krijgen. Vaak staat de verwarming al wel aan en dat is het moment waarop spinnen graag naar binnen komen. Zorg dat u horren voor de ramen heeft of dat u simpelweg de ramen dicht houdt.

Deze winter hoeft u dus een stuk minder spinnen te houden doordat u ze makkelijker buiten kunt houden.

Redacteuren

Comments are closed.