Alle jongeren hebben natuurlijk veel verstand van mobieltjes, laptops en andere technische snufjes. Wanneer wat we ouders zijn is het soms lastig om dit te begrijpen of weten wet niet hoe we zoiets kunnen gebruiken. Het is echter heel handig om u hier toch even in te verdiepen. U kunt hierdoor makkelijk contact houden met kinderen en kleine kinderen of andere mensen.

Berichtjes sturen via Whatsapp

De meeste mensen gebruik whatsapp het vaakst om berichtjes uit te wisselen. Er kan makkelijk een foto mee gestuurd worden en u bent zo weer op de hoogte van gebeurtenissen zonder bij elkaar op bezoek te gaan. In de tijd van corona is het houden van contact wat lastiger omdat u niet zo snel meer bij iemand langs gaat of omdat er binnen geen afstand gehouden kan worden. Een berichtje sturen is makkelijk dan u denkt ook al kan het typen iets meer tijd kosten.

Social media

Tegenwoordig hebben ouderen mensen ook social media zoals facebook. Ze kunnen zo foto’s bekijken van vrienden die er op gezet zijn en kunnen makkelijk reageren op berichtjes. Zo ziet u waarschijnlijk iets meer van wat uw kinderen, kleinkinderen en vrienden doen in hun vrije tijd. Ongeveer 70% van de mensen tussen de 65 en 75 jaar hebben social media terwijl dit 5 jaar terug nog maar 25% was.

Omgaan met een telefoon

Vaak hebben we even een zetje in de rug nodig voor het gebruik van een mobiel. Wanneer iemand een nieuwe telefoon krijgt en de oude komt vrij wordt er toch gestoeid met een mobiel en hoe er mee om gegaan moet worden. De meeste mensen in uw omgeving willen er wel wat tijd voor vrij maken om u hier bij te helpen en om de belangrijkst dingen hierop te zetten. Het kan dan wel iets kleins lijken maar in deze tijd kan het zorgen voor een stuk minder eenzaamheid.

Redacteuren

Comments are closed.