Gaat u ergens op een bankje zitten waar net verse kauwgom op ligt of valt uw jasje op de grond en krijgt u de kauwgom er niet meer uit. Voor kauwgom zijn er veel verschillende trucjes niet alleen als het in het haar zit maar ook als het in kleding zit.

Wel bekende pindakaas

Dit is bij de meeste wel bekend. Smeer een dikke klodder pindakaas op de kauwgom en laat dit een tijdje intrekken. De kauwgom veranderd van tekstuur en wordt wat korrelig. Daardoor is het makkelijker te verwijderen en zal ook de kleding nog mooi blijven.

Kleren in de diepvries

Het is natuurlijk een raar idee om een broek of shirt in de diepvries te leggen om de kauwgom er uit te krijgen. De kauwgom wordt zo hard in de diepvries dat u deze vaak in een keer kunt verwijderen. De kauwgom blijft niet meer plakken en in een soepele beweging is het er weer af.

Weg met azijn

Deze methode wordt vaak iets minder gebruikt maar werkt net zo goed. Doe wat azijn in een bakje en warm dit op in de magnetron. Smeer de warme azijn vervolgens over de kauwgom u kunt het met een borsteltje er makkelijk afkrabben. De kauwgom is dus zo weer uit uw kleren.

Stickerverwijderaar

Niet alleen voor sticker is het handig maar ook kauwgom is er mee te verwijderen. Er zit namelijk een stofje in dat alles wat minder plakkerig maakt. Die plakkerige kauwgom kunt u na een paar keer sprayen toch wat makkelijker verwijderen. Wanneer u de stickerverwijderaard niet meer denkt te gebruiken is het dus toch handig om deze in de kast te laten staan.

Redacteuren

Comments are closed.