Misschien heeft u er al eens vaker over nagedacht om een hondje aan te schaffen, maar heeft u deze stap tot op heden nog niet gezet. In dit artikel leest u waarom het altijd goed is om een hond aan te schaffen en zeker in deze tijd van het Covid-19 virus.

  1. Een hond verminderd stress: Voelt u zich vaak gestrest en is het lastig om ontspanning te vinden? Dan kan een hond hierbij helpen. Het aaien van een hond verminderd voor veel mensen het gevoel van angst, maar ook druk van buitenaf. Aanraking tussen mens en dier is goed. Netzo als aanraking tussen mens en mens!
  2. Het hebben van een huisdier verminderd eenzaamheid: We horen vaak van ouderen om ons heen dat zij zich vaak eenzaam voelen. Hun partner is overleden en kinderen komen maar af en toe op bezoek. Een hond kan dan een goede keuze zijn. Ouderen hebben zo niet het gevoel alleen in huis te zijn. De hond is er altijd en is altijd bereid om te luisteren naar de verhalen van zijn of haar baasje. Daarnaast zorgt een hond op straat ook voor contactmomenten. Een hond moet immers uitgelaten worden en tijdens de wandeling is het makkelijker om een praatje te maken met een andere hondenbezitter.
  3. Blijf in beweging: Zoals hierboven aangegeven wil de hond graag een paar keer per dag een wandeling maken. Dit is niet alleen goed voor de hond, maar ook voor u! U blijft zo in beweging en u haalt ook nog eens een frisse neus. Bent u minder goed ter been is het ook mogelijk om de hond met uw rollator uit te laten. U heeft dan iets meer steun tijdens de wandeling en u kunt ook gemakkelijk gaan zitten wanneer u moe bent. Onderzoek heeft zelfs aangetoond dat mensen met een huisdier actiever en meer in beweging zijn dan mensen zonder huisdier
  4. Meer zelfvertrouwen: Hondenbezitters ervaren vaak al meer verantwoordelijkheidsgevoel, omdat ze iets hebben om voor te zorgen. Daarnaast zorgt een hond vaak ook voor meer zelfvertrouwen bij de eigenaar en er is met een hond in huis altijd een veilige thuishaven voor mens en dier!

Heeft u nog steeds twijfels of een hond past bij uw leven? Dan hebben wij ook nog even gekeken naar honden die goed passen bij baasjes met een wat hogere leeftijd. Veelal is een wat kleinere hond een goede keuze. Deze zijn wat makkelijker uit te laten wanneer u wat minder goed ter been bent. Ook heeft een kleinere hond vaak wat minder beweging nodig dan een grotere hond. U hoeft dus geen kilometers te wandelen per dag.

Goede voorbeelden van kleinere hondjes zijn de maltezer, dwergschnauzer of de Cavalier King Charles-spaniël. Wilt u liever geen jong puppy in huis die alles nog moet leren dan is het ook goed om een keer een kijkje te nemen in het asiel. Hier zitten vaak wat ouderen honden die met smart op zoek zijn naar een nieuw thuis. Op deze manier kunt u beide genieten van elkaar! Zorg goed voor de hond door lekker te wandelen, een goede mand voor hem neer te zetten en door hem natuurlijk lekker Prins hondenvoer te geven.

Geen twijfels meer! Het is tijd voor een hond.

Redacteuren

Comments are closed.