Deze week kunnen we tropische temperaturen verwachten in Nederland. Bij veel mensen neemt de eetlust door de warmte af. Een warme maaltijd met 30 graden heeft ook niet bij iedereen de voorkeur. Graag deel ik hierbij een lekker recept voor een zomerse salade met vis. 

Frisse zalm salade met geitenkaas en komkommer

Een heerlijke frisse salade die u in ongeveer 15 minuten op tafel kunt zetten. De salade heeft niet veel ingrediënten waardoor het gemakkelijk te maken is. Zalm is niet alleen heerlijk in een salade maar ook erg gezond. Zalm bevat veel gezonde vetten, vitaminen en mineralen en heeft daarom veel goede effecten op je lichaam.

De ingrediënten

150 gram Veldsla of andere sla (combineren kan natuurlijk ook)
100 gram gerookte zalm
50 gram geroosterde pijnboom pitten
1/2 Komkommer
1 Bosui
2 theelepeltjes Kappertjes
200 gram Geiten kaas
200 gram Cherrytommaatjes

Bereiding

Snij alle ingrediënten naar de gewenste grote. Maak de salade in een grote kom en meng alles goed door elkaar. Voeg nog wat Yogurt, olijfolie of citroen toe voor een heerlijke smaak. Breng de salade verder op smaak met peper en zout.

Lekker en licht genieten tijdens de warme zomerdagen, Bon Appétit!

Redacteuren

Comments are closed.