Coronacrisis maakt videobellen populair

Sinds de coronacrisis Nederland bereikte, zijn we door de daaruit voortvloeiende maatregelen meer dan ooit gaan realiseren hoe belangrijk communicatie is. Met de invoer van het verbod op persoonlijk contact en de 1.5 meter afstandsregel ontdekten we plots hoeveel waarde we eigenlijk hechten aan het regelmatige contactmoment met de mensen om ons heen. Waar we elkaar voorheen face-to-face ontmoetten, werden we ineens aangewezen op telecommunicatie. Heel Nederland sloeg aan het videobellen en menig ‘WhatsApp-Vinger’ – een officiële vorm van RSI – ontstond door het bijhouden van alle (groeps)gesprekken. Wat fijn dat we vandaag de dag in een tijd leven waarin mobiele communicatie mogelijk is voor jong én oud, vindt u niet?

Een goede smartphone is onmisbaar

Juist in deze tijden merken we hoe belangrijk een goede, krachtige smartphone is. We willen immers op dagelijkse basis goed bereikbaar zijn voor onze dierbaren en andersom ook graag een digitaal oogje in het zeil houden. De coronacrisis maakt ook creatief. Zo vieren we tegenwoordig verjaardagen via FaceTime, Skype of Zoom en spelen we de traditionele bordspelletjes nu gewoon online. We lezen de krant op onze smartphone en blijven zo op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Gigaset smartphones voor iedere wens én portemonnee

De Gigaset smartphones zorgen ervoor dat u kunt doen wat u in deze tijden wenst te doen. Vergeet daarbij niet de bijzondere momenten met uw gezin (haarscherp) vast te leggen, want in deze unieke periode worden er naast de minder fijne consequenties ongetwijfeld ook veel prachtige herinneringen gemaakt. De krachtige processor in het mobiele toestel zorgt ervoor dat het snel én multifunctioneel is: u kunt meerdere meerdere apps tegelijkertijd laten draaien, zonder dat deze vastlopen of schokken. Ideaal wanneer u snel moet schakelen. Bent u doorgaans graag actief, werkt u in een robuuste omgeving of bent u stiekem gewoon een tikje onhandig? Dan is de Gigaset GX290 uw toestel. Deze sterke smartphone is bestand tegen water-, stof- en valschade en hiermee geschikt voor extreme omstandigheden. Daarnaast beschikt het toestel over een krachtige accu waardoor het toestel pas na twee tot drie dagen opnieuw opgeladen hoeft te worden. Dit opladen gebeurt naar wens via de welbekende of draadloos. Voor de doorgewinterde smartphonegebruiker die blij wordt van goede technische specificaties en een oogstrelend design biedt de Gigaset GS290 daarentegen dé uitkomst. Dit toestel is voorzien van een 16-MP+2MP dual camera met ArcSoft® optimalisatie én 16MP voorcamera; perfect voor het videobellen in deze rumoerige tijd. Het grote 6,3” scherm (met V-notch) biedt vervolgens alle ruimte voor de weergave van uw geliefden, zodat u van die afstand niets meer hoeft te merken. En het opladen? Dat doet u, net als bij de eerder genoemde Gigaset GX290, volledig draadloos.

Voor iedere wens en prijsklasse biedt Gigaset een geschikte (mobiele) Android® telefoon. Om de Duitse kwaliteit te waarborgen, worden alle smartphones uitvoerig getest in het Gigaset testcenter in Bocholt, Duitsland. U bekijkt en koopt alle Gigaset smartphones hier.

Mobiele telefoons voor senioren

Gigaset biedt een veelzijdig portfolio smartphones waarbij er gedacht is aan iedere gebruiker. Zo kan de oudere doelgroep uitstekend uit de voeten met de toestellen uit de speciale GL-serie. Deze zijn onder andere voorzien van extra grote en pratende toetsen, een overzichtelijk scherm, een SOS-noodkop en extra luid gespreks- en beltoonvolume. Zo is uw (groot)moeder of -vader overal in huis goed bereikbaar, zelfs wanneer hij of zij de zon opzoekt in de achtertuin. De Gigaset GL390 en GL590 zijn compatibel met gehoorapparaten en kunnen worden aangepast aan het gehoorvermogen, zodat uw geliefde geen woord van het geprek hoeft te missen. Bent u benieuwd naar deze twee toestellen? U bekijkt ze hier.

Binnenkort: Gigaset Smartcare

Met Gigaset Smartcare wordt er een extra stap gezet om senioren langer en veilig zelfstandig te kunnen laten wonen. Dit innovatieve systeem bestaat uit een aantal sensoren welke in huis geplaatst worden en vervolgens inzichtelijk zijn via een smartphone app. Het systeem volgt de oudere op de voet dankzij een vooraf ingesteld patroon. Wordt er ’s ochtends geen beweging waargenomen op het tijdstip waarop volgens het patroon normaliter de dag begint? Dan ontvangen een X-aantal geregistreerde contactpersonen een notificatie via een telefonische oproep of een mobiel pushbericht. Is de deur geopend en heeft de oudere het huis verlaten, maar is deze niet teruggekomen binnen het vastgestelde tijdsbestek? Ook dan gaat er een melding uit. Deze twee voorbeelden zijn slechts een greep uit de veelzijdige mogelijkheden van Gigaset Smartcare; hét systeem wat ervoor zorgt dat zowel de oudere als zijn/haar omgeving met een gerust hart en een veilig gevoel van zelfstandigheid geniet.

Lees meer over Gigaset Smartcare en volg de laatste ontwikkelingen op de voet via de website van Gigaset.

Redacteuren

Comments are closed.