In Nederland is yoga een populaire sport. Maar wie denkt dat yoga alleen voor jonge en lenige mensen is, heeft het mis! Yoga is immers goed voor uw gezondheid. Wilt u gezond en fit blijven, maar u niet helemaal in het zweet werken? Dan is deze sport uitermate geschikt voor u!

Deelname redenen voor yoga

 1. Creëren van soepele spieren en gewrichten
  Wie aan sport denkt, denkt vaak aan het aanspannen en oppompen van de spieren en het lichaam strakker maken. U zult merken naarmate u ouder wordt dat u dat minder goed volhoudt. Bovendien wordt het lichaam stijver en is minder flexibel. In tegenstelling tot jongeren beweegt u minder.

  Wilt u gecontroleerd uw fysieke grenzen opzoeken? Neem dan deel aan yoga. Naast het opzoeken van uw grenzen leert u ook te ontspannen door middel van yogahoudingen. Uw lichaam zal op den duur meer ruimte krijgen. Misschien wel het grootste voordeel dat u behaald zijn soepele spieren en gewrichten.
 2. Stabieler in het leven staan
  Wist u dat yoga oefeningen bijdragen aan fysieke kracht? Uw onderlichaam zal verstevigd worden. Fysieke stabiliteit kunt u met yoga creëren door:
  – U leert om bewust op de grond te staan
  – Voel de grond onder uw voeten
  – Focus uw aandacht op de benen

  Bovendien kan stabiliteit op een yogamat en in het dagelijkse leven worden vergroot door speciale balanshoudingen. U zult hierdoor meer balans ervaren in uw eigen leven.
 3. Ontspanning
  Uw leven zal niet altijd rozengeur en maneschijn zijn geweest. Door diverse gebeurtenissen in uw leven bent u gevormd tot de persoon die u bent. Yoga draagt bij aan een goede gezondheid en zorgt voor ontspanning. Maar wat leert yoga aan u?
  – Uw lichaam te ontspannen
  – Emoties niet de baas te laten spelen
  – Accepteren van gebeurtenissen in uw leven

  Kleding kan bijdragen aan de ontspanning. Yoga kleding is comfortabel, rekt mee en zorgt voor bewegingsvrijheid. U wilt immers de verschillende yogaposes kunnen uitvoeren.
 4. Angsten en onzekerheid wordt verminderd
  Deelname aan yoga zorgt ervoor dat u zelfverzekerder in het leven zult staan. U zult minder angst ervaren en de onzekerheid zal worden weggenomen.

Soorten yoga

 • Yin Yoga: deze vorm van yoga is therapeutisch. U zult ruimte creëren op fysiek, energetisch en emotioneel niveau. Dit draagt bij aan flexibiliteit, kracht en ruimte in uw lichaam. Bovendien zult u emoties loslaten.
 • Restorative Yoga: u kunt deze vorm van yoga zien als herstellend of vernieuwend. U zult het zelfherstellende vermogen van uw lichaam met deze yoga aanspreken. Deze yoga is aan te bevelen voor mensen die fysiek of geestelijk zijn overbelast. U zult misschien denken dat uw lichaam dit niet aankan, maar niks is minder waar. Uw lichaam kan veel meer dan u denkt. Uiteraard dient u wel rust te nemen en te oefenen.
 • Hatha Yoga: het doel van deze yoga is om beheersing te krijgen over geest en vooral lichaam. De oefeningen die hiervoor zijn bestemd zijn: fysieke yogahoudingen, ademhalingsoefeningen, meditatie en symbolische houdingen van de handen.
 • Integrale yoga: deze vorm van yoga concentreert zich op aandacht voor houdingen, adem en meditatie.

Wilt u met een goede gezondheid de toekomst in? Twijfel dan niet langer en start vandaag nog met één van deze vormen van yoga.

Redacteuren

Comments are closed.