5 Natuurlijke middelen voor een strakkere huid

Elke keer als u in de spiegel kijkt wordt het toch iets erger, de kraaienpoten en rimpels. Elke dag brengt u de dagcrème aan in de hoop dat dit een beetje helpt. Als u al een tijdje speciale crème gebruikt en geen verschil ziet kan dit soms er vervelend zijn. Alle chemische producten hebben niet altijd een goede werking. We hebben daarom 5 natuurlijke producten op een rij gezet voor een strakkere huid. 

Honing

Dit is niet alleen goed voor je huid maar ook voor je haar. Honing heeft verschillende werkingen waardoor het voor huid en haar goede eigenschappen heeft. Bij regelmatig gebruik van honing op de huid zult u zien dat de huid gaat vernieuwen en meer gehydrateerd zal zijn. Er zitten verschillende vitaminen en enzymen in honing die de huid extra laten stralen. Als u het grijs worden langer uit wilt stellen kunt u ook honing en het haar aanbrengen, dit bevorderd ook nog eens de haargroei.

Yoghurt

Yoghurt is een van het meest voedzame middel dat er is voor de huid. Het melkzuur dat in de yoghurt zit verlicht geïrriteerde huid en vertraagt tegelijkertijd het verouderingsproces. Er zitten antibacteriële eigenschappen in waardoor het helpt tegen acne. Het zal de huid ook een stuk gladder maken door de hydraterende werking.

Aloëvera

De slijmerige gel die in deze plant zit heeft een erg goede werking op de huid. Het zorgt voor een diepe reiniging van de poriën waardoor de huid mooi egaal wordt. Deze substantie zorgt er ook voor dat de huid elastisch blijft en niet uitdroogt. Als je zelf een Aloëvera plant  in huis hebt staan is dit ook goed te gebruiken. U kunt er een blad afhalen en de glibberige gel er uit halen. Deze frisse gel kan je op je gezicht gebruiken als masker maar ook als je flink verband bent kan dit voor verkoeling zorgen.

Havermout

De koolhydraten en eiwitten die in havermout zitten zorgen voor een beschermlaagje over de huid. Het zorgt er dus voor dat de huid geen vocht kan verliezen en ook de ph-waarde op peil houdt. De vezels die in Havermout zitten helpen bij het aantrekken en vasthouden van vocht. Als u een droge huid heeft kan dit heel goed werken.

Komkommer

Normaal gebruik je de komkommer om te eten of in een frisse salade te doen. Echter heeft het nog een hele andere goede werking voor de huid. De komkommer werkt namelijk herstellend en kan donkere kringen en wallen bij de ogen weg halen. De komkommer staat er ook bekend om dat er veel water in zit, het werkt dan ook hydraterend en zal de huidcellen herstellen.

Redacteuren

Comments are closed.