Door de maatregelen van het RIVM en het kabinet om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, krijgen heel veel ouderen op dit moment geen bezoek. ANBO biedt deze mensen een luisterend oor met een speciale telefoonlijn. Maar dit kan natuurlijk geen gezellige bezoekje of uitje vervangen. Daarom start ANBO – samen met heel veel BN-ers en politici – de actie ‘Hart onder de riem’. Ali B trapt af met een speciaal daarvoor gemaakte rap.

Bij ANBO kwamen de afgelopen dagen honderden telefoontjes binnen van ouderen die ongerust of angstig zijn, praktische vragen hebben over het coronavirus of al dagen niemand hebben gezien of gesproken omdat ze alleen thuis zijn. Wij willen deze mensen laten weten dat wij beseffen dat het voor ouderen op dit moment allemaal niet meevalt. Met de actie ‘Hart onder Riem’ (#hartonderderiem) willen we dat met korte videoboodschappen letterlijk laten horen en zien. Toen we aan BN-ers en politici vroegen om een eigen videoboodschap voor ouderen in te spreken, deden ze meteen massaal mee.

Steun van heel veel BN-ers en politici

Hier vindt u de videoboodschappen van vandaag:

Ali B
Gordon
Charles Groenhuijsen en Carrie ten Napel (Op1)
Corinne Ellemeet (GroenLinks)
Henk Krol (50Plus)
Catherine Keyl
Vera Bergkamp (D66)
Erik Ronnes (CDA)
John de Wolf
Ferry Mingelen

Oproep aan iedereen: doe mee!

De komende dagen volgen nog veel meer volgs van BN-ers en politici. We zetten hun persoonlijke videoboodschap op de actie-site en posten we ze op social media. En samen roepen we alle Nederlanders op om aan de actie mee te doen door een korte videoboodschap op social media te zetten en op die manier ouderen een hart onder de riem te steken.

Klik hier voor de actie-rap van Ali B

Redacteuren

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor de dagje uit of weekendje weg te geven.

Comments are closed.