Verhuizen, veel mensen krijgen al stress bij het idee. Achter de feiten aanlopen tijdens de verhuisdag, je hele inboedel inpakken en kleine dingen die toch blijkt te zijn vergeten. Toch hoeft je verhuizing niet stijf te staan van de stress. Met een aantal handige tips zorg jij ervoor dat je verhuizing soepel verloopt en je zo snel mogelijk geniet van je nieuwe woning.

Maak een takenlijst

Zorg voor een goed overzicht door een lijst te maken met alles wat er gedaan moet worden. Deel het in op prioriteit en deel dit met je partner. Zo zorg je ervoor dat je zeker weet dat je geen dingen vergeet en dat je overzicht behoudt tussen de bedrijven door. Denk bijvoorbeeld aan het uitelkaar halen van de meubels, het kijken naar een nieuwe energiecontract en het klaarmaken van je nieuwe woning.

Geef overal je adreswijziging door

Je adreswijziging doorgeven is een logische stap als je gaat verhuizen. Toch vergissen mensen zich vaak in waar ze dit allemaal moeten doen. Het is niet alleen nodig om je in te schrijven in je nieuwe gemeente, maar ook je verzekeringsmaatschappij en krant moeten op de hoogte worden gesteld van je nieuwe adres. Maak een overzicht van alles waar dit moet worden doorgegeven en start hier op tijd mee, om ervoor te zorgen dat alles bijtijds is overgezet.

Zoek op tijd naar een verhuisbedrijf

Soepele verhuizing

Er zijn verhuisservices in alle soorten en maten, van erkende verhuizers tot studenten die je als bijbaan helpen. Het inschakelen van een verhuisservice zorgt ervoor dat jij je niet druk hoeft te maken over het sjouwen en vervoeren van je inboedel. Ook hoef je geen rekening te houden met de beschikbaarheid van familie en vrienden. Ga wel op tijd op zoek naar een verhuisbedrijf. Dit geeft je de tijd om goed onderzoek te doen naar de prijzen en voordelen per verhuisservice.

Check waar je recht op hebt

Voor de verhuizing is het goed om te checken waar je recht op hebt rondom je verhuizing. Vraag bijvoorbeeld op je werk na of je een speciale vrije dag kan opvragen voor je verhuizing, vaak zijn hier een keer per jaar één of twee dagen voor beschikbaar. Moet jij je huidige woning verlaten door een grote renovatie of sloop? Dan kan jij waarschijnlijk aanspraak maken op een verhuiskostenvergoeding, waardoor je goedkoop of kosteloos verhuist.

Redacteuren

Comments are closed.