Hoewel er natuurlijk ieder jaar weer nieuwe, hippe smartphones op de markt komen zijn niet al deze toestellen even geschikt voor senioren. Onleesbare tekst en kleine icoontjes maken de nieuwste toestellen vaak ongelooflijk ongemakkelijk te gebruiken. Gelukkig zijn er ook een aantal smartphones op de markt die meer mogelijkheden bieden voor senioren. Ze hebben alle gemakken van een moderne smartphone, zonder al het gepriegel met te veel knoppen en te kleine tekst en icoontjes. We hebben de beste smartphones voor senioren voor je op een rijtje gezet!

1. De Doro 8040

De allerbeste telefoon voor senioren is de Doro 8040. Het is een ontzettend eenvoudig toestel met grote knoppen dat lekker makkelijk bediend kan worden. Zo kun je een bepaald familielid direct bellen door op de foto van dit familielid te drukken en zit er zelfs een noodknop aan de zijkant waarmee een specifiek familielid direct gebeld wordt wanneer er hulp nodig is. Je kunt de Doro 8040 gewoon met een sim only abonnement aanschaffen en hierdoor ook nog eens flink op de vaste lasten besparen. Je kunt je sim only vergelijken op Zum.nl, en direct zien welke sim only provider het beste bij het verbruik past.

2. De Nokia 3.1

De Nokia is al ongelooflijk lang een van de meest betrouwbare toestellen, en gewoon aan te schaffen met een goedkoop sim only abonnement via zum.nl. Van alle Nokia toestellen is de Nokia 3.1 waarschijnlijk het meest handig en bruikbaar voor senioren. Het toestel is namelijk van ongelooflijk goede kwaliteit, kan tegen een stootje en geeft je de mogelijkheid om de tekstweergave op zo’n manier aan te passen dat alles goed leesbaar is. Maandelijkse beveiligingsupdates zorgen er daarbij ook nog eens voor dat alle gegevens op het toestel veilig blijven. Hoewel het toestel niet speciaal voor senioren gemaakt is, biedt het wel alle mogelijkheden en pluspunten die je zou zoeken.

Smartphones voor senioren

3.  De Motorola Moto G6 Play

Wil je graag een smartphone die geschikt is voor een bepaalde leeftijd maar toch alle mogelijkheden heeft om bijvoorbeeld online games met de kleinkinderen te spelen? Dan is de Motorola Moto G6 Play een geweldig toestel. Hoewel het niet speciaal voor senioren is gemaakt is het wel ongelooflijk snel en kunnen bijna alle instellingen naar eigen wens aangepast worden. Daarnaast zorgt de grote accu ervoor dat het toestel lang meegaat, en ziet de smartphone er ook nog eens gelikt uit. De prijs-kwaliteitverhouding is prima, het is een relatief goedkoop toestel (zeker in combinatie met een sim-only abonnement) en wordt niet direct als een ‘seniorentelefoon’ gezien.

Redacteuren

Comments are closed.