Binnenstad Amersfoort, vrijdag 23 augustus t/m 25 augustus

Elk jaar, in het laatste weekend van augustus, vindt in Amersfoort het Spoffin theaterfestival plaats. Een open festival door de hele binnenstad voor straattheater, dans, circus en muziek voor jong en oud. Iedereen is welkom. De hele binnenstad is een podium voor professionele artiesten en jonge talenten. Je vindt optredens op de verschillende pleinen en door de straten zelf. Alles is dichtbij elkaar, dus het is niet nodig om grote aftanden af te leggen. Zorg wel altijd voor een goed Samsung Galaxy Xcover 4S hoesje. Door de vele mensen en het steeds verplaatsen van plek, kan je telefoon zomaar uit je handen glippen en op de harde straat terecht komen. Dat zou natuurlijk zonde zijn.

Zoals eerder is benoemd is Spoffin niet alleen een plek voor professionele artiesten. Het festival heeft dan ook twee verschillende programma’s. Het hoofdprogramma Spoffin IN bestaat uit professionele artiesten vanuit heel Europa, die alleen op uitnodiging komen spelen. Daarnaast is er een Spoffin OFF programma. Dit is een showcase van aanstormende professionele straatartiesten. Iedereen kan zich hiervoor aanmelden, maar er geldt wel een selectieprocedure na afloop van de aanmeldingen. De artistiek leider van Spoffin maakt in samenwerking met een groep ervaren festivalprogrammeurs een definitieve selectie. Zo kun jij als bezoeker genieten van het beste aanstormende talent van binnen- en buitenland.

Het festival vraagt geen entreeprijs aan bezoekers. Het motto van het festival is dan ook ‘Hoge kwaliteit, lage drempels’. Na afloop van elke voorstelling kun je als bezoeker zelf bepalen hoeveel je geeft. Dit kun je doen bij de artiesten zelf of bij een van de vele vrijwilligers. Wil je graag goed bijhouden hoeveel je uitgeeft aan alle optredens? Maak dan een lijstje in je telefoon. Hierin kun je alles opslaan en heb je een totaal overzicht. Zo kun je goed zien of je niet meer uitgeeft dan dat je van te voren in gedacht had. Als je dit doet, zorg dan ook voor een goede iPhone Xr screenprotector. Als je vaak je telefoon erbij pakt, heeft het toestel ook meer kans om te vallen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Naast alle gratis optredens zijn er een aantal bijzondere voorstellingen waar je wel een kaartje voor moet kopen. Het gaat om kleine bedragen en de kaartjes zijn zowel op locatie als op internet te koop.

Wil je tijdens je bezoek ook een lekker hapje eten? Dat kan bij een van de vele horecagelegenheden in de binnenstad. Aan de pleintjes vind je veel verschillende restaurants, met allemaal weer andere keukens. Zo kun je tussen de optredens door even genieten van een heerlijke hap, een drankje nuttigen en bijkomen van het vele staan en lopen. Ook wanneer jullie even gezellig op het terras zitten, kunnen goede telefoonhoesjes niet ontbreken. Er staat overal drinken, obers lopen veel heen en weer en er zijn veel mensen op je heen. Een glaasje wijn of een flesje bier kunnen daardoor zo omvallen, over je telefoon heen. Dat wil je natuurlijk niet. Je kunt maar beter op alles voorbereid zijn! Zo is het ook slim om tijdens je rustpauze het programma er even bij te pakken. Bekijk welke optredens je nog wilt zien en maakt een grove planning. Na een hapje en een drankje kun je de dag afsluiten met de laatste optredens en met een voldaan gevoel naar huis!

Redacteuren

Comments are closed.