Het wordt heel langzaam weer steeds langer licht, iets warmer en de zon gaat wat meer schijnen. Af en toe staat er nog een fris windje, maar dat maakt dit weer ideaal om te wandelen. Het grensgebied in Noord-Brabant verleent zich uitstekend om de eerste lentezon te ervaren tijdens een heerlijke wandeling. Dompel je onder in de natuur en kom volledig tot rust.

  1. De Cartierheide

In De Kempen, op de grens tussen Nederland en België, vind je de Cartierheide. Een prachtig wandelgebied waar je even helemaal tot rust kan komen. Geniet van het bos en de heide terwijl je prachtige wateren tegen het lijf loopt. Aan het water kun je verschillende watervogels tegenkomen. Leg deze prachtige vogels vast met de camera van je telefoon, zo kun je op een later moment alles nog een rustig terugkijken of laten zien aan je vrienden en familie. Zorg er wel voor dat je je telefoon goed beschermd met een telefoonhoesje, een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje. Er zijn verschillende telefoonhoesjes te verkrijgen die je telefoon goed beschermen, tijdens alle weersomstandigheden en ongelukkige valpartijen. Wanneer het weer het toelaat zijn er ook diverse picknickplaatsen beschikbaar die een perfecte plek zijn om even uit te rusten en bij te komen. Pas wel op, in het natuurgebied komt de gladde slang voor. Deze slang is niet giftig, maar niet voor iedereen een leuke gast.

  1. Brabants Vennenpad

Meer richting het midden van Brabant vind je het Vennenpad. Dit is een lange route van zo’n 233 km. Het gebied bestaat uit verschillende natuurgebieden die verbonden zijn door zandwegen, dwars door het oude cultuurlandschap. Deze route is zeer geschikt om je fotocamera eens goed uit te testen. Je stuit zomaar ineens op watermolens en boerderijen. De ideale plek om je te laten betoveren door de natuur. Je kunt je natuurfoto’s later eens terug bekijken, een mooi fotoalbum laten drukken of gebruiken om zelf een hoesje te maken. Zo kun je zelfs na je wandeltocht optimaal genieten van deze idyllische omgeving.

  1. Het Dommelpad

Weer wat meer onderin in Noord-Brabant, komen we bij het Dommelpad. Een 120 km lange retour langs rivier de Dommel, die je wandelend én fietsend kunt afleggen. De Dommel bevindt zich zowel in Nederland als in België en de routes die je kunt afleggen lopen door beiden landen. De Dommel ontspringt in het Belgische Peer en begint als klein stroompje, dat later veranderd in een meanderend beekje en eindigt in een flinke rivier. Er zijn vier wandelroutes en vier fietsroutes waar je uit kunt kiezen. Naast deze routes vind je diverse bezienswaardigheden, natuurgebieden en afstaptips. Neem je iPad mee op pad zodat je al deze tips direct bij de hand hebt. Wees wel voorzichtig, zeker op de fiets, want je wilt je iPad natuurlijk niet beschadigen. Om er zeker van te zijn dat je je iPad heelhuids mee naar huis kunt nemen, is een iPad 3 hoes ideaal.

Zoals je ziet is er in Noord-Brabant genoeg te beleven op het gebied van wandelen, fietsen en natuur. De groene en bosrijke omgeving is een verrijking voor de Nederlandse natuur en zeker de moeite waard om eens met eigen ogen te bekijken.

Redacteuren

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor de dagje uit of weekendje weg te geven.

Comments are closed.