Naarmate we ouder worden, lijkt het erop alsof de kilo’s er langzaam bij komen. We bewegen minder, komen met meer gezondheidsklachten in aanraking en natuurlijk genieten we vaak ook iets meer van onze oude dag door veel rust te nemen.

Veel mensen willen op latere leeftijd toch graag gewicht verliezen. Het lichaam dat jij vroeger had zul je wellicht niet volledig terugkrijgen, maar het is toch prettig als jij jezelf tot een gezond gewicht kunt brengen. En ook op latere leeftijd is dat gelukkig nog steeds mogelijk.

Lichamelijke klachten hoeven niet in de weg te staan

Omdat we naarmate we ouder worden met meer lichamelijke klachten te maken krijgen, lijkt het onmogelijk om nog veel te sporten. Sporten is uiteindelijk een belangrijk onderdeel bij gewichtsverlies, maar het goede nieuws is dat het niet noodzakelijk is te sporten om gewicht te verliezen. Je kunt namelijk ook afvallen zonder te sporten.

Hierbij let je vooral op wat jij gedurende de dag eet en hoef jij je niet te focussen op de beweging. Natuurlijk kun je nog steeds iedere dag een korte wandeling maken, omdat dit ook resulteert in een goede verbranding van energie in jouw lichaam, maar ook als je minder mobiel bent is afvallen mogelijk.

Afvallen draait om wat jij eet

Als jij voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgt en je niet tegoed doet aan een overmaat aan tussendoortjes dan is het ook zonder sporten mogelijk om gewicht te verliezen. Uiteindelijk gaat het bij afvallen om het verschil tussen de energie die jij per dag binnenkrijgt en die jij dagelijks verbruikt. Als jij meer energie verbruikt dan binnenkrijgt dan zet het lichaam de energie die jij hebt opgeslagen om in nieuwe energie.

Ieder lichaam heeft energie opgeslagen. Dit is het lichaamsvet. Als jij op dit moment overgewicht hebt dan betekent dit dat jij in het verleden meer energie hebt binnengekregen dan verbruikt. Vooral suikers kunnen hier een grote boosdoener van zijn, omdat we steeds meer suiker in ons eten hebben.

Door jouw eetpatroon aan te passen en vooral gezonde voeding binnen te krijgen kun jij de energie die jij elke dag binnenkrijgt verhogen terwijl je geen last zult hebben van een hongergevoel. Je kunt bijvoorbeeld een suikerrijk tussendoortje zoals een koekje vervangen met een stuk fruit of groenten, waardoor je minder energie binnenkrijgt en toch een gevuld gevoel zult hebben.

Voel je op latere leeftijd lekker energiek

Door gezond te eten krijg je bovendien veel meer energie. Het kan zelfs zo zijn dat een verandering in het voedingspatroon zorgt voor minder gezondheidsklachten. Dit geldt niet voor iedereen, maar er zijn mensen die door een verandering in het eetpatroon meer energie krijgen en ook minder met gezondheidsklachten te maken hebben door bijvoorbeeld een betere weerstand.

 

Redacteuren

Comments are closed.