Bent u ook al weer vakantieplannen aan het maken voor 2019? Januari is voor vele het moment om de vakanties voor komend jaar weer uit te zoeken en te plannen. Niet voor niets vindt de vakantiebeurs begin januari plaats. Een goede plek om inspiratie op te doen en informatie in te winnen over verschillende vakantiebestemmingen en mogelijkheden. Inmiddels is de beurs weer achter de rug en wellicht heeft u deze ook bezocht en een keuze gemaakt waar uw vakantie(s) dit jaar heen gaat.

Per jaar worden er ruim 35 miljoen vakanties geboekt. Waarvan ruim 19 miljoen naar het buitenland. Er zijn wel verschillende type vakantiegangers te onderscheiden. Gaat u het liefst op vliegvakantie met een hotel en misschien ook nog wel all inclusive of kiest u liever voor een kampeervakantie. Lekker met de caravan op pad.

Het voordeel van kamperen met een caravan is natuurlijk dat u uw eigen huis bij u heeft. Niet alle spullen hoeven in 1 koffer gepakt te worden, maar gewoon uw kleding ophangen in de hangkast van de caravan. Uw eigen kussen mee om te slapen, heerlijk! Bent u een fietsliefhebber kunt u zelfs uw eigen fietsen meenemen. Fietsendrager op het dak en u kunt ter plaatsen de omgeving verkennen op uw eigen elektrische fiets.

Een ander voordeel van kamperen is de vrijheid die u heeft. Bevalt het niet op een bepaalde plek of camping dan pakt u alles weer in, hangt u de caravan weer achter de auto en u rijdt door naar een andere bestemming. Ook bij slecht weer kunt u doorrijden naar een andere plek waar het wel mooi weer is. Iets wat erg lastig is wanneer u met het vliegtuig op vakantie gaat en een hotel geboekt hebt. Om zelf met een caravan op pad te gaan is het belangrijk dat u de juiste trekauto heeft. Mag de auto de caravan wel trekken? Daarnaast moet de auto natuurlijk ook voorzien zijn van een trekhaak. Heeft u nog geen trekhaar dan kunt u die gemakkelijk online kopen. Trekhaak kopen bij Olifanttrekhaken

Het is dan ook niet voor niets dat het kamperen de afgelopen jaren weer in de lift zit. Vorig jaar telde ons land zo’n 3,5 miljoen actieve kampeerders en naar verwachting van de ANWB zal dit aantal de komende tijd alleen nog maar verder stijgen.

Bent u nog geen kampeerder, maar lijkt het u wel wat om met uw eigen caravan op pad te gaan dan is het wellicht een idee om eerst een keer een caravan te huren. U kunt dan zelf ervaren of het wat voor u is.

Wij wensen u veel vakantieplezier en wellicht wel veel kampeerplezier in 2019!

Redacteuren

Comments are closed.