Bent u sinds kort met pensioen of is de datum dat u met pensioen mag in zicht. Dan betekent dit dat u meer tijd heeft voor uw hobbies. Weet u nog niet zo goed hoe u de extra tijd moet gebruiken? Dan hebben wij een aantal leuke tips die u wellicht kunt gaan oppakken.

Reizen
U kunt er voor kiezen om meer te gaan reizen in binnen en buitenland. Lekker een weekendje weg of juist die droomreis maken naar bijvoorbeeld Australië of een andere verre, zonnige bestemming. Bent u niet zo een reiziger dan zijn er ook tal van mogelijkheden in en rondom huis om te ondernemen.

Tuinieren
Heerlijk tuinieren bijvoorbeeld. Beschikt u niet over een eigen tuin dan kunt ook op tal van plekken een stukje grond huren voor bijvoorbeeld een moestuintje. Een heerlijk tijdverdrijf en een bijkomend voordeel u kunt eten uit eigen tuin.

Motorrijden
Bent u wat actiever aangelegd dan is het behalen van uw motorrijbewijs een mogelijkheid. Heerlijk toeren door prachtige gebieden waar u met de auto minder makkelijk kunt komen. Ook kom je sneller in contact met andere mensen. Er zijn diverse motorclubs waar u zich voor kunt aanmelden om samen toertochten te  maken. In 2017 telde Nederland maarliefst 1,4 miljoen motorrijders. U bent dus zeker niet alleen in deze hobby.

Naast de lol en gezelligheid die u gaat ervaren tijdens het motorrijden is dit ook nog eens een veel goedkopere manier om u te verplaatsen. De kosten voor een motor liggen vaak vele malen lager dan de aanschaf van een snelle auto. Ook de kosten voor benzine liggen veel lager dan wanneer u dezelfde afstand met de auto af zou leggen.

Wordt u ook enthousiast van dit idee? Dan kunt u er voor kiezen om eens een proeflesje te nemen. Bij veel rijscholen is de proefles gratis en kunt u eens beleven of deze hobby echt iets voor u is.

Wanneer dit inderdaad het geval is en u heeft de rijlessen doorgezet en uw rijbewijs gehaald dan komt de volgende stap. Een motor en natuurlijk motorkleding om ook veilig op stap te kunnen gaan. We hebben het dan niet alleen over een passende helm, maar ook een motorpak, handschoenen en motorrijlaarzen zijn aan te raden. U kunt deze Motorkleding kopen bij Bikeroutfit.nl

Zo kunt u veilige kilometers gaan maken en genieten van de vrijheid die de gemiddelde motorrijder ervaart wanneer ze op de motor rijden.

 

Redacteuren

Comments are closed.