Wil je een speciale cruise maken tijdens de feestdagen? Dan is de kerstcruise over de Rijn wellicht iets voor jou! Het is een 7-daagse cruise die je van Nijmegen naar Duitsland brengt en waar je kunt genieten van de kerstsfeer!

Het programma
Tijdens de kerstcruise over de Rijn vaar je van Nijmegen naar Keulen en Bonn. In deze Duitse steden worden de kerstmarkten bezocht waar je kunt genieten van de gezelligheid en het lekkere eten. Na Keulen en Bonn wordt de reis voortgezet naar Rüdesheim waar je op eerste Kerstavond een Nachtmis kan bijwonen en de volgende dag, eerste Kerstdag, kun je in Koblenz een kerstconcert bezoeken. De tweede Kerstdag gaat de cruise verder naar Düsseldorf. Het vertrek is op 21 december vanuit Nijmegen en op 27 december eindigt de cruise. Je wordt per bus vanuit Düsseldorf terug gereden naar Nijmegen.

De hoogtepunten van de Kerstcruise
Het mooiste gedeelte van de Rijn ligt tussen Düsseldorf en Rüdesheim. Hier vind je geen industrie zoals langs andere delen van de Rijn. Je vindt hier gezellige en oude (kleine) plaatsen en veel burchten en kastelen. Tijdens de cruise krijg je genoeg gelegenheid om helemaal in de kerststemming te raken. Zo bezoek je de bekende kerstmarkten in Keulen en Bonn en kun je een concert bijwonen in Koblenz. In Keulen, Bonn, Koblenz en Düsseldorf kun je op eigen houtje rondwandelen door het centrum maar het is in Keulen en Düsseldorf ook mogelijk een stadswandeling te doen met gids. In Rüdesheim kun je deelnemen aan een uitstapje naar Siegfried’s Musikkabinett.

Jouw verblijf op de Inspire
Er zijn verschillende suites en cabines allen met een eigen douche en toilet. Op het Diamantdek en Rubindek hebben de suites een panorama schuifpui en een Frans balkon. Op het Smaragddek hebben de suites een panorama schuipui en de cabines hebben kleinere vensters die niet open kunnen.

Het verblijf op het cruiseschip is op basis van volpension. Het ontbijt, de lunch en het diner zitten bij de prijs inbegrepen. Heb jij een speciaal dieet dat je volgt? Geef dit door en er wordt rekening gehouden met je dieetwensen.

Wat is er te doen op het schip?
Tijdens de Kerstcruise verblijf je op het 5-sterren schip de Inspire. Het cruiseschip heeft vele faciliteiten zoals een panoramabar, een fitness- en wellness ruimte en een lift. Er zijn een aantal restaurants en winkels aan boord. Ook is er de mogelijkheid om bridge te spelen of te minigolven. Je kunt natuurlijk ook genieten van het uitzicht op een van de dekken en er is over het hele schip genoeg zitgelegenheid. In de panoramasalon kun je onder het genot van een drankje genieten van het mooie uitzicht van het cruiseschip. Er zijn drie verschillende dekken: het diamantdek, rubindek en zonnedek.

Nieuwsgierig geworden naar een cruise over de Rijn tijdens de Kerst? Bekijk deze kerstcruise op VakantieViking.nl

Foto: Pixabay

Redacteuren

Comments are closed.