Helaas brengt het ouder worden ook vaak gebreken met zich mee. Ondanks dat u uw lichaam goed verzorgd zijn er kwaaltjes die bijna niet te voorkomen zijn. Zo ook het verslechteren van uw zicht. Gelukkig is dit een kwaal waar we vrij gemakkelijk een oplossing voor hebben. Namelijk het aanschaffen van een bril of lenzen.

Op dit moment zijn er in Nederland ruim 9 miljoen mensen die een bril of lenzen moeten dragen omdat ze een verslechterd zicht hebben. Een groot deel van deze groep draagt een bril, maar we merken de afgelopen tijd dat steeds meer mensen de bril verruilen voor lenzen. Dit omdat ze toch een aantal nadelen ondervinden van het dragen van een bril.

Zo is het zicht vaak niet helemaal scherp vanuit verschillende hoeken. Het glas van de bril zit natuurlijk voornamelijk voor uw oog. Dus wanneer u opzij iets wilt waarnemen dan kan het zijn dat u dit niet scherp ziet. Met lenzen heeft u dit probleem niet, omdat deze direct op uw oog zit en ook meer rondom uw oogbol zit.

Ook sporters ervaren een bril vaak als last. De kans bestaat dat de bril afvalt tijdens het sporten of dat deze beslaat bij inspanning. Ook zij kiezen steeds vaker voor lenzen. Deze blijven veel beter op hun plek zitten dan een bril. Ook het beslaan van de lenzen komt nagenoeg nooit voor. Dit omdat er geen lucht tussen de lens en de oogbol zit.

Tot slot kan het dragen van lenzen ook nog een cosmetische overweging zijn. Uw uiterlijk veranderd natuurlijk wel wanneer u ineens een bril gaat dragen. Vindt u dit een onoverkomelijk probleem ook dan zijn lenzen voor u ook de juiste keuze.

Bent u er inmiddels van overtuigd dat lenzen voor u de betere optie zijn dan het dragen van een bril? Laat u dan nog wel even goed informeren over welke lenzen voor u het beste zijn. Bij Lens2day.nl heeft  u keuze uit harde of zachte lenzen en ook lenzen die u langere tijd kunt dragen of lenzen die per dag vervangen moeten worden. Kijk goed wat het beste bij u past of bestel een aantal verschillende lenzen om eens te testen wat voor u het prettigst is.

Redacteuren

Comments are closed.