Het is voor velen een droom die werkelijkheid wordt: een vakantie naar IJsland. Hoewel IJsland zelf natuurlijk een vrij duur land is, kan een vakantie in IJsland ook goedkoop! Er zijn namelijk niet alleen goedkope vluchten en hotels te vinden, maar ook vele bezienswaardigheden die je weinig tot niets zullen kosten. Welke bezienswaardigheden er allemaal zijn in het prachtige IJsland, en welke absoluut op het lijstje moeten staan, lees je hier.

  1. de Blue Lagoon

Je kent de film vast nog wel. De Blue Lagoon in IJsland is net zo mooi, al dan niet mooier. Deze attractie ligt in een lavaveld, omgeven door wilde rotsen. Er is een spa omheen gebouwd, en de Blue Lagoon krijgt een prachtig mooie blauwe kleur. Je kunt hier heerlijk in het verwarmde water dobberen terwijl je geniet van de omgeving.

  1. Walvissen spotten

Misschien wel een van de meest populaire attracties is het walvissen spotten in IJsland. Er zijn wat kosten verbonden aan de boottrip, maar het is de investering meer dan waard. Voor een kleine 75 euro per persoon kun jij de hele dag genieten van de walvissen. De boot neemt je mee op pad en gaat op zoek naar grote groepen prachtige walvissen. Je vind de walvissen het hele jaar door in IJsland, en kunt ze van een paar meter afstand bewonderen. Een intens, magisch moment om nooit meer te vergeten.

  1. Het noorderlicht

Als je dan in IJsland bent moet je natuurlijk de tijd nemen om het noorderlicht te bezoeken. Je kunt dit doen door een slee met honden of rendieren te huren, maar dit is natuurlijk best prijzig. In plaats van de slee, kun je ook gewoon voor een dagtour kiezen. Je kunt de geweldige noorderlicht safari’s al boeken vanaf een kleine 40 euro per persoon: dus dat is de investering meer dan waard!

  1. De ijsgrotten

IJsland staat natuurlijk naast het noorderlicht ook bekend om de vele ijsgrotten die je hier kunt vinden. Het bezoeken van deze grotten is zeker de moeite waard, maar vraagt ook wel wat als het om het financiële plaatje gaat. Een bezoekje aan de grotten kost je namelijk al snel zo’n 150 euro. Maar je hebt gelukkig ook de mogelijkheid om een meerdaagse rondreis te boeken waarin je allerlei mooie locaties aandoet, waaronder de grotten. Zo krijg je meer waard voor je geld!

  1. De Golden Circle

Besluit je een auto te huren? Dan kun je een dagje de Golden Circle rijden. Deze route brengt je naar de mooiste plekken van IJsland, en is een stuk goedkoper dan een georganiseerde tour!

Redacteuren

Comments are closed.