De SUV steeds populairder onder de 65-plusser

Patricia 31 oktober 2018
De SUV steeds populairder onder de 65-plusser

Nederlanders worden niet alleen steeds ouder. Dit gebeurt ook steeds meer in een goede gezondheid. Dit betekent dat veel 65-plussers nog zeer actief deelnemen aan de maatschappij en ook regelmatig de auto pakken voor een uitstapje. Dit heeft niet alleen te maken met de steeds betere gezondheid van ouderen, maar ook omdat het voor ouderen ook lastiger wordt om gebruik te maken van bijvoorbeeld het openbaar vervoer of regiotaxi’s.

Doordat 65-plussers veel langer door blijven rijden, wordt deze doelgroep ook voor de autofabrikanten steeds interessanter en dit merken we door het type auto’s dat de fabrikanten ontwikkelen.  Vooral de SUV’s zijn populair onder de wat oudere doelgroep, voornamelijk door de wat hogere instap.

Bent u ook van plan om binnenkort een nieuwe of andere auto aan te schaffen? Wij hebben een aantal SUV modellen op een rijtje gezet die populair zijn onder de 65-plusser.

Dacia Lodgy
De Dacia Lodgy is een echte compacte allrounder, die veel senioren vooral aanspreekt vanwege de hoge instap. Daarnaast is de auto voor een SUV ook redelijk compact wat weer handig is met inparkeren. Ook de grote ramen van deze auto makken dit nog makkelijker. Een andere reden waarom dit model populair is, is de aanschafprijs. U kunt deze auto namelijk al rijden voor onder de
€ 20.000. Waar men minder over te spreken is bij dit model is het uiterlijk van de auto en de veiligheid. De auto scoorde maar drie sterren in de Euro NCAP-test.

Opel Mokka
Dit Duitse model  kenmerkt zich door degelijkheid. Iets wat we van de Duitse merken gewend zijn. De auto heeft een wat hoge dorpelhoogte maar een fantastische wegligging, besturing en daarnaast een zeer comfortabele rijpositie. De stoel is extra hoog waardoor het zicht uitstekend is. De hoge wegligging kan het inparkeren wel wat lastiger maken. Toch wordt dit weer gecompenseerd door het relatief korte chassis van minder dan vijf meter lang. Een ideale auto om mee te cruisen.

Kia Sportage
Deze nieuwe Kia mag in dit lijstje zeker niet ontbreken. Ook deze auto is weer gekenmerkt door de hoge en comfortabele instap en zitpositie. Daarnaast ziet deze auto er ook gelikt en zelfs enigszins sportief uit. Ook het interieur verdient een compliment. Stond Kia eerder bekend om de wat goedkopere materialen in het interieur. Dit is bij de nieuwe Kia Sportage zeker niet meer aan de orde. Dus wilt u een comfortabele SUV met een mooi uiterlijk dan kunnen wij u de Kia Sportage van harte aanbevelen.

Maak een in ieder geval voor de aanschaf van een nieuwe auto een proefrit en kijk of de auto bij u past.

Wij wensen u in ieder geval veel veilige kilometers toe!