Wie met pensioen gaat, of al met pensioen is zal er goed aan doen opnieuw naar het vaste lasten plaatje te kijken. Bij de leeftijdscategorie 65+ is de vaste lasten druk nog altijd het hoogst en maar weinig ouderen stappen nog over. Zonde, want door over te stappen kunt u met gemak de nodige euro’s besparen. Dat geldt ook voor uw internet abonnement. Geld dat u waarschijnlijk beter kunt gebruiken. Stap daarom over naar goedkoop internet, zonder in te leveren op kwaliteit. Bovendien is online overstappen eenvoudiger dan u denkt en in een paar muisklikken geregeld.

Bespaar op uw internet abonnement

Zit u helemaal goed bij uw huidige internet provider? Dat is natuurlijk hartstikke fijn. Wanneer u lekker de tijd heeft om uw favoriete programma’s en series te kijken op tv en tevreden bent met uw huidige aanbod, een vaste telefoonlijn heeft, een internetverbinding heeft die naar behoren werkt en weinig last heeft van storingen, maakt u waarschijnlijk niet meteen aanstalten om een andere provider te zoeken.

Maar wie al jaren bij dezelfde provider zit gaat ongemerkt steeds meer betalen. Dat geldt eigenlijk voor veel vaste lasten, maar zeker ook voor uw internet abonnement. Providers verhogen jaarlijks hun prijzen. Het is daarom slim om eens per jaar weer even uw lopende abonnementen en contracten door te nemen om te zien waar u kunt besparen op uw vaste lasten. Dat lukt vrijwel zeker ook op uw internet internet abonnement.

Vind goedkoop internet, tv en bellen

Ook wanneer u tevreden bent met uw huidige pakket, waarom zou u meer willen betalen dan nodig voor dezelfde diensten? Door over te stappen naar de goedkoopste internet provider bespaart u gemiddeld € 175,- per jaar. Een geldbedrag dat u vrijwel zeker beter kunt besteden, of liever op zij zet in een spaarpotje voor uw oude dag.

Door over te stappen kunt u nog steeds profiteren van dezelfde diensten, maar tegen lagere kosten. Zo hoeft u niet in te leveren op kwaliteit. Vrijwel alle internet providers leveren standaard een uitgebreid zenderpakket voor televisie, variërend tussen de 60 tot 80 zenders. Of u nou internet en TV kiest, of gewoon alles in 1 met vaste telefonie erbij, de basis tv-zenders zijn bij iedere provider inbegrepen in het zenderpakket. U ontvangt bovendien standaard digitale televisie waarmee u eenvoudig uw favoriete programma’s en series opneemt of terugspoelt.

Misschien kan daarnaast uw internet thuis ook goedkoper? Ga na of u nog steeds dezelfde internetsnelheid nodig heeft. Uit de praktijk blijkt dat senioren het internet op een andere manier gebruiken, waarbij e-mail checken en websites bezoeken het belangrijkste is. In veel gevallen kunt u met een lagere internetsnelheid nog steeds prima uit de voeten.

Heeft u op dit moment een e-mail adres bij uw huidige provider? Wanneer u overstapt naar een nieuwe provider kunt u dit e-mail adres helaas niet meenemen. Maar dat hoeft geen probleem te zijn. De oplossing is namelijk om eenmalig een nieuw e-mail adres aan te maken dat geen onderdeel is van een internet provider, bijvoorbeeld bij Yahoo, Gmail of Hotmail. Stapt u dan in het vervolg weer over, dan heeft dit geen gevolgen voor uw e-mail adres.

Niet alle ouderen hebben verder een smartphone en willen daarom gebruik kunnen maken van vaste telefonie. Een vaste telefoonlijn zit tegenwoordig voor een paar euro bij een alles in 1 abonnement, of is zelfs gratis. Kies voor onbeperkt bellen als u vaak lange telefoongesprekken voert of voor lage beltarieven wanneer u af en toe eens belt, maar wel altijd bereikbaar wil zijn op de huistelefoon.

Overstappen is makkelijker geworden

Vindt u internet vergelijken maar gedoe en bent u huiverig om over te stappen? Maakt u zich geen zorgen. Providers willen het iedereen zo makkelijk mogelijk maken om over te stappen en snappen de mogelijke bezwaren. Daarom is overstappen tegenwoordig een heel stuk eenvoudiger en overzichtelijker dan vroeger.

Providers werken niet meer met papieren rompslomp, maar met een simpel en overzichtelijk online stappenplan. Daarmee sluit u in een paar muisklikken een nieuw abonnement af. Natuurlijk krijgt u nog wel een bevestiging op papier thuisgestuurd.

Bent u minder handig met het internet? Misschien kunt u iemand vragen om met u mee te kijken en de vergelijking samen te maken.  Dan is uw overstap vaak zo geregeld en heeft u toch mooi geld bespaart.

Redacteuren

Comments are closed.