Zonder zorgen een occasion kopen!

Patricia 25 september 2018
Zonder zorgen een occasion kopen!

Op jacht naar een tweedehands auto… Zo’n speurtocht begint met veel showroombezoeken en gladde verkooppraatjes, en eindigt vaak met lastige onderhandelingen. Met name senioren zien hier tegenop. Maar, de oplossing ligt dicht bij huis: online kopen. Maar dan wel bij een bedrijf dat zekerheid biedt en transparant is.

Omdat hij zo vaak hulpkreten hoorde van mensen die zochten naar een tweedehands auto, besloot Mark Boekraad met collega Jeroen Veldman Bynco op te richten: Buy Your Next Car Online. ‘Mensen blijken het fijn te vinden om zich rustig thuis te kunnen oriënteren, mits ze de zekerheid hebben van een betrouwbare aanbieder .’

En dat is Bynco. Het bedrijf maakt deel uit van de gerenommeerde AutoBinck Group. Dit familiebedrijf, met ruim 110 jaar ervaring in de Europese mobiliteitsindustrie, heeft vele transformaties meegemaakt. ‘Van paard en wagen tot de ontwikkeling van de hedendaagse elektrische auto’s. Ook het online kopen van auto’s is zo’n transformatie,’ verklaart Online manager Mark. Deze gedegen basis en de toegang tot AutoBincks omvangrijke centrale inkoopnetwerk maakt Bynco een aantrekkelijke partner voor online kopers.

Maximale bescherming van de koper
Toch klinkt het niet direct voor de hand liggend: via de computer ‘ongezien’ een auto aanschaffen. Alsof je even een paar schoenen bij een webshop bestelt… Maar in de praktijk ervaren mensen er juist de voordelen van, merkt Mark, die natuurlijk begrijpt dat het spannend is.

‘Zo vindt men het prettig om zonder de druk van dealers of verkopers, in de eigen omgeving, zich te kunnen verdiepen in het aanbod. Belangrijk is uiteraard dat ze bij het verkoopproces geen risico lopen. Daarom beschikt Bynco over het Certificaat Thuiswinkel Waarborg. Dat biedt kopers maximale bescherming. En naast die zekerheid bieden we 14 dagen kosteloos retourrecht.’

Dat vond ook Chris (zestiger uit Schiedam) een fijn idee toen hij zijn Renault Captur online kocht. ‘Bij Bynco mocht ik twee weken vrijblijvend proefrijden! Het maakte de online aankoop voor mij weinig risicovol. Bovendien voelde dat stukken beter dan zo’n standaard kort proefritje op een industrieterrein.’

Het aankoopproces is transparant, de prijs scherp, de service persoonlijk

Volledige transparantie
Net als Chris vinden steeds meer occasion-speurders online hun weg naar Bynco. En dat heeft alles te maken met het aanbod en de transparantie in het (ver)koop- en keuringsproces.

Mark: ‘Men is veelal verrast over het assortiment. Ook actieve senioren vinden vaak wat ze zoeken. Zij willen bijvoorbeeld graag een auto met de juiste kogeldruk voor de fietsdrager. Of ze zoeken een autotype met voldoende trekkracht voor de caravan. Ook een hogere instap is bij hen geliefd. De instaphoogtes van vele modellen tonen wij overigens in een overzichtelijke tabel, en dat is uniek.’

Bijzonder is verder dat het online verkoopproces en de -prijzen zo helder zijn als wat. ‘Onderhandelen – waar maar weinig mensen op zitten te wachten – is er dus ook niet bij. We zijn duidelijk over onze prijs; die staat vast en is gunstig. Dat kan omdat we geen dure dealerpanden of verkooppersoneel hebben.’

En hoe zit het met keuringen? Kan de klant op Bynco’s ‘blauwe ogen’ vertrouwen of is er een andere instantie bij betrokken? Mark: ‘Elke auto wordt van binnen en buiten gecontroleerd en geïnspecteerd door een onafhankelijke expert. Alle keuringsrapporten zijn als pdf te downloaden.’

Persoonlijke service
Aha, dat geeft rust. Blijft nog staan het puntje: ‘ongezien’ kopen. Want wie durft dat aan, een auto aanschaffen die je niet ‘live’ hebt gezien en waarvan je dus niet weet of er een deukje of krasje op zit?

Chris uit Schiedam: ‘Bynco laat álle gebruikssporen online op foto’s zien. En het kwam helemaal overeen met de werkelijkheid.’

En vaak valt het in de praktijk juist mee, horen de Bynco-medewerkers die de auto zelf bij de klant afleveren, regelmatig. Die bezorging thuis (met volle tank!) en de persoonlijke service, worden overigens hoog gewaardeerd. ‘Geen geregel van vervoer naar de garage dus. En dat vindt men wel zo gemakkelijk. Ook wie een auto in te ruilen heeft, kan gerust zijn; die nemen we meteen mee en het inruilbedrag wordt ter plekke verrekend met het aankoopbedrag. Kortom: Bynco neemt alle zorg weg; een auto kopen is weer leuk!’

Over Bynco
Bynco is onderdeel van de gerenommeerde AutoBinck Group en biedt een nieuwe, transparante manier van auto’s kopen. U krijgt een eerlijk verhaal over het aantal kilometers op de teller, de toestand van de motor en de algehele staat van de occasion.

Bynco is de eerste 100 procent online aanbieder van jong gebruikte auto’s, die helpt met alles waar u tegenaan kunt lopen.

U hoeft niet meer dagenlang te speuren.

U kunt blind op Bynco vertrouwen.
https://bynco.com/nl/hoe-werkt-het/

Waarom Bynco?

  • Chatten met uw (anonieme) vragen kan altijd, ook in de avond
  • Gratis levering thuis, in heel Nederland
  • Vaste scherpe all-inclusive prijzen
  • 14 dagen proefrijden
  • 180 dagen garantie
  • Veilig betalen bij levering
  • Niet goed, geld terug garantie
  • Elke auto is onafhankelijk gekeurd

“Keurige overzichtelijke website, ruim aanbod, duidelijke eerlijke foto’s van de lichte lakschade op de auto, efficiënte en nette afhandeling thuis. Geen minpunten te bedenken!”
Richard, Alkmaar