Ben jij al gepensioneerd? Dan heb je natuurlijk voldoende tijd over. In dat geval speel jij waarschijnlijk geregeld spelletjes met leeftijdsgenoten. Je kunt er echter ook voor kiezen om een gokje te wagen. Er zijn namelijk genoeg senioren die op hun oude dag graag mogen gokken. Geen trek om af te zakken naar een casino? Geen probleem, want je kunt tegenwoordig ook online gokken. Het komt echter vaak genoeg voor dat senioren hier niet bekend mee zijn. Geldt dit ook voor jou? Dan moet je rekening houden met een aantal zaken. Doe je dit niet? Dan kan het maar zo zijn dat jij binnen de kortste keren een groot deel van jouw geld kwijt bent. Daarom behandelen we hier enkele aandachtspunten voor senioren die beginnen met online gokken.

Laat je niet misleiden door mooie aanbiedingen
Alle goksites willen natuurlijk zoveel mogelijk spelers hebben. Om nieuwe spelers te lokken, worden er vaak interessante aanbiedingen gebruikt. Zo ontvang je bij vrijwel iedere goksite tegenwoordig een leuke welkomstbonus. Ook krijg je vaak een extra bonus wanneer jij je eerste storting doet. Er zijn echter ook een aantal illegale goksites die hier misbruik van maken. Bij deze sites wil jij natuurlijk niet gaan spelen. Richt je daarom alleen tot de legale goksites. In dat geval weet je zeker dat je ook daadwerkelijk wat hebt aan de bonus. Vergeet niet de voorwaarden te lezen, want een bonus moet vrijwel altijd een aantal keer rondgespeeld worden. Lees de bonusvoorwaarden dus ook eerst goed door voordat je besluit bij een bepaalde site te gaan spelen.

Verdiep je eerst in het spel dat je wilt spelen
Je kunt bij vrijwel iedere goksite poker, blackjack en roulette spelen. Daarnaast is er vaak nog een groot aanbod voor wat betreft speelautomaten. Ben jij bekend met één van de spellen die je tegenkomt op een goksite? Dan kies jij er waarschijnlijk voor om dat spel te gaan spelen. Het kan echter zo zijn dat het spel wat anders gespeeld wordt dan jij gewend bent. Begin daarom ook nooit met een hoge inzet. Dit is overigens sowieso niet verstandig. Start altijd met een lage inzet, zodat jij het spel rustig uit kunt proberen. Begrijp je niet waarom jij gewonnen of verloren hebt? Lees dan de uitleg goed door. Bij nagenoeg iedere goksite kun jij op het vraagteken of ‘help’ klikken voor meer uitleg over het betreffende spel.

Neem je verlies
Online gokken gaat gepaard met winst en verlies. Wanneer je wint, is het natuurlijk hartstikke leuk. Bij verlies wil jij natuurlijk zo snel mogelijk het verloren bedrag weer terugwinnen. Dit is vaak een verkeerde tactiek. Waarom? Omdat de ervaring leert dat je in dat geval alleen nog maar meer gaat verliezen. En voor je het weet is je rekening leeg. Als jij online gaat gokken is het belangrijk dat jij soms je verlies neemt. Verliezen hoort nou eenmaal bij online gokken. Heb jij veel verloren? Stop er dan gewoon mee en probeer het later eens opnieuw.

Stel limieten voor jezelf
Wil jij met online gokken een extra zakcentje verdienen voor je oude dag? Begin dan nooit voordat je voor jezelf limieten stelt. Wanneer jij zonder limiet gaat gokken, blijf jij je account telkens maar aanvullen met geld. Hierdoor is jouw bankrekening binnen de kortste keren leeg. Stort daarom ook maximaal het bedrag dat jij eventueel wilt verliezen. Zo voorkom je dat jij straks geen geld meer hebt. Heb je gewonnen? Ook dan is het handig om weer nieuwe limieten te stellen. Wanneer je wint, ga je vaak meer inzetten. Zit het tegen? Dan ben je binnen de kortste keren weer door je winst heen.  Indien jij limieten stelt, voorkom je dat jouw account snel leeg. Zo kun je dus langer online gokken!

In geval van gokverslaving contacteer je het best Jellinek.

Redacteuren

Comments are closed.