Krijgt u voldoende Omega 3 binnen?

Patricia 11 september 2018
Krijgt u voldoende Omega 3 binnen?

Naarmate we ouder worden neemt de productie van sommige stoffen in ons lichaam af. Zo heeft bijvoorbeeld 1 op de 3 vrouwen boven de 55 jaar last van botontkalking of ook wel osteoporose genoemd, maar ook andere lichaamseigen stoffen nemen af of worden in mindere maten aangemaakt.

Het is dan ook belangrijk om, naarmate we ouder worden, dit aan te vullen door bijvoorbeeld het slikken van voedingssupplementen om zo de lichaamseigen stoffen op peil te houden en zo langer fit en gezond te blijven.

Welke stoffen zijn belangrijk voor uw lichaam en welk effect hebben deze.

Omega 3 vetzuren zijn essentiële meervoudig onverzadigde vetzuren. Het lichaam is niet, of slechts in beperkte mate in staat deze vetzuren zelf aan te maken. We hebben ze echter hard nodig om goed te kunnen functioneren. Omega-3 vetzuren (DHA en EPA) zijn goed voor je hart, ogen en hersenen.  Daarom is het belangrijk dat we voldoende omega 3 vetzuren uit de voeding binnenkrijgen. Omega 3 komt veel voor in de vettere vissoorten. De gezondheidsraad adviseert dan ook om minimaal 1 keer per week vette vis te eten, zoals zalm, makreel, haring of ansjovis. Bent u niet zo een visliefhebber kunt u ook kiezen om dit via voedingssupplementen in te nemen. Deze supplementen zijn er in verschillende soorten. 

U kunt kiezen voor de Omega-3 algenolie. Deze is gemaakt van een uniek soort alg. Deze alg is één van de weinige plantaardige bronnen die de Omega-3 vetzuren DHA en EPA bevat.

DHA en EPA zijn essentiële omega-3 vetzuren die een positieve bijdrage leveren aan de werking van het hart. DHA is goed voor het gezichtsvermogen en de hersenen. Dit gunstige effect wordt verkregen bij een minimale dagelijkse inname van 250mg DHA en EPA.

Om van de voordelen van DHA en EPA te kunnen profiteren is het belangrijk dat je lichaam zowel DHA als EPA binnen krijgt. In deze capsule wordt er daarom gebruik gemaakt van het microalgje Schizochytrium voor onze Omega-3 algenolie.

Ultieme zuiverheid
De capsule is verkrijgbaar via Orangefit en zij zetten graag nog een stap extra. Om de meest zuivere kwaliteit te garanderen laten we onze Omega-3 produceren volgens FSSC 22000 en GMP.

Zo leggen zij bij ieder product nauwkeurig vast onder welke omstandigheden het wordt gemaakt. Tijdens de productie worden alle grondstoffen, tussenproducten en het eindproduct gecontroleerd en wordt het proces precies bijgehouden volgens het zogenaamde bereidingsprotocol.

Op deze manier kunnen zij van alle processen exact controleren of deze voldoen aan onze hoge kwaliteitsnormen.