Als we ouder worden betekent dit vaak ook dat we steeds mee last krijgen van bepaalde gebreken. Wanneer dit om kleine onhebbelijkheden gaat dan is dat lastig, maar nog niet zo erg. Wanneer de gebreken groter worden dan kan dit betekenen dat thuis blijven wonen geen optie meer is. Vaak zijn er gelukkig nog wel aanpassingen mogelijk aan uw woning, waardoor het mogelijk is dat u de tijd dat u uw huis moet verlaten kunt uitstellen.

En dit heeft ook effect, want op dit moment woont 92% van de 75-plussers nog zelfstandig thuis al dan niet met hulpmiddelen. Ook het kabinet stimuleert dit en heeft voor de komende 3 jaar 340 miljoen euro uitgetrokken om in ouderenzorg te investeren. Het geld is bedoeld om ouderen te begeleiden die in hun eigen vertrouwde omgeving willen blijven wonen.

Wij hebben een aantal opties voor u op een rijtje gezet die er voor kunnen zorgen dat u langer thuis kunt blijven wonen:

Aanpassing van uw badkamer: Veel huizen beschikken nog over een bad of een douche met douchebak. Wanneer we ouder worden is het maken van de stap in bad of in de douche vaak lastiger. U kunt uw badkamer dan gemakkelijk aan laten passen. Er zijn diverse organisaties die dit zelfs al binnen een dag kunnen realiseren. Zo hoeft u niet al te lang zonder sanitaire faciliteiten te zitten.

Mocht u nog slechter te been zijn dan zijn er ook mogelijkheden om uw woning te voorzien van een traplift. In sommige gevallen kan dit vergoed worden door bijvoorbeeld de gemeente waar u woont, maar wanneer dit niet het geval dan is een tweede hands traplift wellicht iets voor u. Deze zijn uiteraard volledig gecontroleerd, maar het kan wel enorm in de kosten schelen. 123trapliften biedt diverse tweedehands trapliften aan.

Een alarmsysteem kan ook erg nuttig zijn. We hebben het dan niet over een alarmsysteem om uw huis te beveiligen, maar om een systeem om snel contact te kunnen leggen met familie of een zorginstantie. Dit kan uitkomst bieden wanneer u bijvoorbeeld gevallen bent en u niet meer bij een telefoon kunt komen. Met een druk o de knop wordt er een alarm gegeven en deze komt binnen bij een van de door u aangewezen contactpersonen. Hij of zij weet dan direct dat er iets aan de hand is en kan langskomen of hulp inschakelen. Hierdoor worden niet alleen ernstiger letsel voorkomen, maar het zal u ook een gevoel van rust geven in het dagelijks leven.

Zijn uw gebreken wat kleiner van aard, maar is het voor u nog wel lastig om naar buiten te gaan dan zijn er ook zorginstanties die bij u aan huis komen. Wat dacht u van oogvoororen. Dit is een audicien die bij u aan huis komt om uw gehoor op te meten en u te adviseren over de diverse hoortoestellen.

 

 

Redacteuren

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor de dagje uit of weekendje weg te geven.

Comments are closed.