Heeft een erectieprobleem invloed binnen het huwelijk?

Redacteur 10 september 2018
Heeft een erectieprobleem invloed binnen het huwelijk?

Wanneer er twee mensen trouwen, is het prettig als het zowel fysiek als emotioneel klikt. Meestal is dat het geval, soms is dat niet het geval. Vaker verandert dit in de loop van het huwelijk, daar zijn verschillende krachten voor verantwoordelijk. In dit artikel hebben we het over de manier waarop seks een rol binnen relaties speelt en hoe zoiets als te snel klaarkomen en erectieproblemen, invloed kunnen hebben op de manier waarop jullie seks beleven.

Seks binnen het huwelijk

Seks is iets dat volgens sommige mensen vanzelf zou moeten gaan. Iets waarbij je elkaar moet aanvoelen om er volledig van te genieten. Toch zijn er momenten waarop we er niets aan kunnen doen dat het anders dan anders gaat. Het lijkt niet altijd even gemakkelijk om het er vervolgens over te hebben. Toch is seks iets heel normaals, je moet er gewoon over kunnen praten.

Erectieprobleem of te snel klaarkomen is in het begin geen probleem

Wanneer jullie nog verliefd zijn, heb je veel zin om seks met elkaar te hebben. Als er minder verliefdheid is kunnen deze behoeftes veranderen. Zo kan het zo zijn dat jouw partner meer wil vrijen dan jou of andersom. Ook kan het zo zijn dat het voor de man lastiger is om een erectie te krijgen of wordt het lastiger om op de ejaculatie onder controle te houden. Gelukkig is het heel normaal dat seksualiteit verandert, zeker wanneer jullie al meerdere jaren met elkaar getrouwd zijn. Dit kan te maken hebben met allerlei verschillende factoren. Het kan zowel invloed hebben op het controleren van de ejaculatie als het vasthouden of laten ontstaan van een erectie. Denk aan problematiek als:

  • Een verschil in verlangen, waardoor extra druk in de relatie kan ontstaan. Voor een man kan het daardoor lastiger worden om in bed te presteren.
  • Er kan sprake van een depressie zijn. Er is op dit moment minder behoefte om seks te hebben en het zal lastiger zijn om een erectie vast te houden of ejaculatie te controleren.
  • Als een man te weinig klaarkomt, kan de druk verhogen en is het lastiger om een ejaculatie te controleren. Hierdoor kan een man eerder klaarkomen dan hij eigenlijk wilt.
  • Er kan een fysiek probleem zijn ontstaan, wanneer je door een dokter onderzocht wordt kan er vastgesteld worden wat er precies aan de hand is.

Allerlei fysieke en emotionele redenen kunnen een rol spelen bij problemen van deze aard. Pas als er onderzoek gedaan wordt kun je vaststellen wat er aan de hand is.

Praten en nadenken over oplossingen

Als er sprake is van een probleem, kun je daar het best eerst met jouw partner over praten. Door goed te overleggen, kan er nagedacht worden over een oplossing. Indien er sprake is van een psychologische oplossing, kun je voorkomen dat er een verergering optreedt. Daarnaast is het goed om contact op te nemen met een arts. Zeker als het om een terugkerend probleem gaat. In dat geval kan er een behandeltraject worden gestart en is het mogelijk om toe te werken naar een oplossing.