Wanneer de kleinkinderen op bezoek komen wil je er altijd graag wat speciaals van maken. Samen een ijsje halen of even gezellig naar de speeltuin. Blijven de kleinkinderen een heel weekend en weet je even niet wat je moet doen? Dan vind je hier de leukste weekendjes weg met de kleinkinderen.

1. Een weekendje op avontuur

Organisaties zoals Center Parcs bieden de mogelijkheid om een actief, avontuurlijk, verrassend en leuk weekendje weg te boeken. Op de parken vind je namelijk vermaak voor jong en oud, en is altijd wel wat te beleven. Van kinderboerderijen tot wildwaterbanen in het zwemparadijs: de kleinkinderen hebben het er gegarandeerd naar hun zin.

2. Gezellig naar het amusementspark

Ook een tripje naar een amusementspark is altijd leuk. Een themapark zoals de Efteling of Toverland brengt plezier en vertier voor jong en oud. Lekker samen in de achtbaan en genieten van een patatje op een van de mooie picknickplaatsen. Veel amusementsparken bieden ook de mogelijkheid tot verblijf. Is het verblijf op het park te duur? Ga dan gewoon op zoek naar een leuke bed and breakfast in de omgeving!

3. Een weekendje treinen

Het OV biedt vaak leuke acties en kortingen aan om een weekendje met de trein op pad te gaan. Het weekend ticket brengt je waar je maar wilt, wanneer je maar wilt. Zo kun je in een weekend lekker door Amsterdam slenteren, een bootje varen in Leiden en lekker pannenkoeken eten in Utrecht. Een weekend om nooit te vergeten!

4. Samen lekker actief

Nederland heeft tientallen mooie fiets- en wandelroutes door het hele land. Neem de kleinkinderen mee voor een actief weekendje en ga samen lekker wandelen of fietsen. Zo kunnen de kleinkinderen de energie kwijt, en zie je ook nog eens iets nieuws van ons mooie Nederland.

5. Een leuke citytrip

Nederland heeft tientallen leuke steden die makkelijk met het openbaar vervoer bezocht kunnen worden. Nu is er natuurlijk vanalles te beleven in Amsterdam en omstreken, maar ook steden als Leiden, Utrecht, Eindhoven en Den Bosch hebben van allerlei moois te bieden. Doe vooraf online wat onderzoek naar de mogelijkheden en boek een leuke bed and breakfast (of zelfs een mooi hotel) voor een weekendje in een andere stad. De ene dag lekker slenteren door de bossen, en de andere dag op pad om alle trekpleisters van de nieuwe stad te bezoeken. Niet alleen erg leuk: ook nog eens erg gevarieerd!

Redacteuren

Comments are closed.