Met het ouder worden veranderen de behoeftes, ook wat betreft het wonen. Sommige ouderen verhuizen naar een seniorenwoning. De meeste seniorenwoningen zijn gelijkvloers zodat men niet teveel trap hoeft te lopen. Vaak zijn deze seniorenwoningen niet heel erg groot, waardoor een goede indeling van de woning belangrijk is.

Om u inspiratie te geven geef ik u in dit artikel een aantal bruikbare tips om uw seniorenwoning in te richten.

Rolgordijnen voor de ramen
Door middel van rolgordijnen voor de ramen te plaatsen in plaats van gordijnen, creëert u meer ruimte. De rolgordijnen nemen weinig plaats in beslag en biedt u ook de privacy die u wenst. Door de rolgordijnen open te zetten kunt u wel naar buiten kijken maar kijkt men niet zo gemakkelijk naar binnen.

Hou het overzichtelijk
Zet niet teveel tafeltjes en stoelen in het midden van de ruimte of te dicht op elkaar, dan lijkt het al snel rommelig. Door lichte kleuren aan de muren of vloerbedekking met een lichte tint te gebruiken zorgt het er ook voor dat de ruimte fris en groot aanvoelt.

Meubels
Uitschuifbare meubels zijn erg handig. Door uitschuifbare meubels aan te schaffen heb je meer ruimte wanneer het niet nodig is en kun je bijvoorbeeld de eettafel uitschuiven wanneer het van pas komt als er eters over de vloer komen. Daarna weer makkelijk inschuiven en je hebt weer zeeën van ruimte.

Pvc vloeren
Bent u op zoek naar een geschikte vloer dan zou een pvc vloer wel eens de beste keuze kunnen zijn. Een pvc vloer is waterbestendig, rolstoelvriendelijk en door de anti-slip laag is de kans op uitglijden erg klein. De pvc vloer is ook erg gemakkelijk in onderhoud, en tevens makkelijk te leggen. Wilt u een pvc vloer kopen dan kunt u kiezen uit talloze dessins. Een pvc vloer is gemaakt van duurzaam kunststof opgebouwd uit meerdere lagen, daardoor zult u ook lang plezier beleven van uw nieuwe vloer.

Redacteuren

Comments are closed.