Tegenwoordig wonen steeds meer mensen alleen en het aantal personen die zich eenzaam voelen wordt steeds groter. We hebben het dan niet alleen over pensioengerechtigde ouderen, maar ook jongere mensen die geen partner hebben of alleen wonen na een scheiding voelen zich erg alleen. Er zijn natuurlijk altijd mensen die het prettig vinden om hun leven in te richten zonder te hoeven overleggen met een partner, maar niet iedereen is gelukkig met het alleen zijn. Een huisdier nemen tegen eenzaamheid kan een goede oplossing zijn. Als men dan thuiskomt is er altijd iemand die u begroet en die is blij dat u weer terug bent. Ook de stilte wordt hiermee weggenomen.

Senioren die in een verzorgingshuis wonen mogen niet altijd een huisdier nemen omdat het personeel vindt dat zij al genoeg te doen hebben en ook niet nog eens de kattenbak willen verschoven of de hond uit te laten. In sommige verzorgingshuizen is het wel toegestaan om een huisdier te nemen zolang familieleden maar de verzorging ervan voor hun rekening nemen en de dieren niet uit de kamer lopen. Zo kan een hond, een kat of een vogel een gezellig huisdier zijn voor ouderen. Denk er dan over na dat een hond of een kat jaren mee gaat. Dus ook over 10 jaar zal de hond waarschijnlijk nog leven en ook dan moet de hond nog uitgelaten worden. U kunt dan natuurlijk altijd nog overleggen met familie of zij eventueel de hond uit willen laten mocht het zo zijn dat u niet meer in de gelegenheid bent de hond zelfstandig uit te laten. Wanneer u een hond aanschaft, is het ook noodzakelijk om een aantal hondenspullen aan te schaffen zoals accessoires, maar ook snacks en voeding.

Kortom: een huisdier kan heel goed werken tegen eenzaamheid. Eenzaamheid mag je niet onderschatten, want dit is de meest kwellende kwaal onder ouderen.

Redacteuren

Comments are closed.