In een wereld die steeds meer digitaal wordt, blijft een zelfgemaakte kerstkaart erg leuk. Hiermee maak je het versturen van kerstkaarten toch iets persoonlijker. De ontvanger is er zeker weten ook heel blij mee. Jouw kaart zal vooraan staan omdat deze eruit springt in vergelijking met de rest. Heb jij nog nooit zelf een kerstkaart gemaakt? Hieronder wat tips om deze winter toch aan de slag te gaan met jouw eigen gemaakte kerstkaart.

Stijl van de kaart
Het is als eerst erg belangrijk dat je besluit in wat voor soort stijl jij je kerstkaart gaat maken. Wil je bijvoorbeeld een familiefoto of juist een leuk plaatje van de kerstman? Doe iets dat past bij jou. Dieren in de sneeuw zijn ook altijd erg gelieft als kerstkaart. Dit is dan ook zeker een aanrader. Heb jij zelf een dier? Probeer dan deze kerst een leuke foto te maken zodat je die het jaar erna kan gebruiken op je kerstkaart. Hoe leuk is dat!

Tekst en versiering
Het is belangrijk dat de tekst op de kaart persoonlijk is. Zo laat je aan de ontvanger zien dat je er werk in gestoken heb, wat erg belangrijk is. Naast je tekst kan je nog allerlei stickers en figuurtjes op je kaart plakken. Dit maakt het wat speelser. Ook is elke kaart hierdoor uniek.

De postzegel
Nu de kaart af is, moet deze ook verstuurt worden. Je kan natuurlijk een normale postzegel erop plakken maar wat is er nou leuker dan je kaart af te maken met een kerstpostzegel? Niks natuurlijk. Een decemberzegel maakt je kaart helemaal af. Nu is die klaar om verstuurt te worden.

Jij bent nu helemaal klaar om een eigen kerstkaart te maken. Heel veel succes!

Redacteuren

Comments are closed.