Spataderen doen pijn – Wat kunt u er tegen doen?

Patricia 1 juni 2018
Spataderen doen pijn – Wat kunt u er tegen doen?

Eén op de vier mensen krijgt te maken met spataderen. Over het algemeen komt deze kwaal vaker voor bij vrouwen dan bij mannen, maar het is zeker niet zo dat deze kwaal bij mannen niet voorkomt.

Er is niet altijd een medische noodzaak om deze aandoening te behandelen, maar vaak kiezen zeker vrouwen er voor om deze aandoening te behandelen vooral vanwege cosmetische redenen.

Wat kun je doen tegen spataderen:
Belangrijk is in ieder geval om voldoende te bewegen en niet al te lang stil te staan in 1 en dezelfde houding. De bloedsomloop in het lichaam wordt dan maar minimaal gestimuleerd en dit kan er voor zorgen dat spataderen zich sneller ontwikkelen. Dus wissel veel staan af met af en toe zitten, maar zorg ook dat wanneer u langere tijd achter elkaar zit uw benen wel even in beweging komen. Bijvoorbeeld door kleine cirkeltjes te draaien met uw onderbenen.

Ook overgewicht is niet bevorderlijk voor spataderen. Je benen moet het zware gewicht tillen en dit betekent extra inspanning voor de benen. Dus probeer wanneer u beginnende spataderen heeft in ieder geval uw gewicht netjes op pijl te houden.

Compressiekousen kunnen ook uitkomst bieden wanneer u veel vocht vasthoudt of beginnende spataderen heeft. Compressiekousen zijn ideaal tegen vocht in uw enkels en benen, bij het voorkomen van spataderen en tegen reizigerstrombose. Heeft u aan het eind van de dag last van vermoeide, zware of onrustige benen? Of heeft u een staand of zittend beroep? Steunkousen helpen u om uw benen gezond en vitaal te houden.

Alle steunkousen en reiskousen op www.compressiekousen.nl hebben graduele compressie, oftewel een gelijkmatig aflopend drukprofiel. Dit wil zeggen dat de kous bij de enkel meer druk geeft dan bij de kuit. Hierdoor wordt de werking van de kuitspierpomp optimaal ondersteund en verbetert de afvoer van vocht en afvalstoffen uit de benen. De verbeterde bloedcirculatie zorgt voor meer zuurstof in de spieren, waardoor uw benen fitter en energieker voelen.

Aantrekhulp
Heeft u moeite met het aantrekken van uw steunkousen? Compressiekousen.nl verkoopt ook handige aantrekhulpen voor het aantrekken en uittrekken van steunkousen met open en/of gesloten teen. Met een aantrekhulp kunt u zelfstandig makkelijk kousen aantrekken, waardoor u minder afhankelijk bent van anderen. Ook geeft het zorgmedewerkers verlichting tijdens het aan- en uittrekken van steunkousen bij cliënten.