4 investeringen die je huis meer waard maken

Redacteur 19 juni 2018
4 investeringen die je huis meer waard maken

Het is vaak een flinke teleurstelling: na vele jaren verkoop je je huis en dan blijkt dat al het geld dat je aan cosmetische verbeteringen besteed hebt, eigenlijk weggegooid geld is. Je huis is er niet meer waard door geworden. Er zijn echter ook investeringen die je huis wel meer waard maken. We noemen er hieronder graag een paar.

1. Meer ruimte

De verbeteringen die de investering zeker waard zijn, zijn verbeteringen die letterlijk voor meer ruimte in huis zorgen. Denk aan het plaatsen van een uitbouw of serre maar ook aan het plaatsen van een dakkapel. Een dakkapel maakt van een donkere, suffe zolderkamer in een handomdraai een fijne ruimte met meer bewegingsvrijheid en meer lichtinval. Een volwaardige kamer die zeker als extra slaapkamer of hobbykamer meegerekend kan worden. Een vergunning is voor een dakkapel in veel gevallen niet nodig.

2. Energiebesparende maatregelen

Bij de verkoop van je huis wordt ook gekeken naar het energielabel van je huis. Hoe energiezuinig is je huis? Hoe is het gesteld met de isolatie en welke materialen zijn er in huis gebruikt? Het energielabel wordt bepaald aan de hand van het type huis, de bouwperiode, woonoppervlakte, aantal personen en energiebesparende maatregelen. En juist op dat laatste heb je zelf invloed. Je kunt dubbel glas laten vervangen door energiezuinig HR++ glas of triple glas, je kunt extra dakisolatie aanbrengen, een nieuwe ketel laten plaatsen of bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler. Deze maatregelen maken je huis niet alleen meer waard, maar zorgen er ook voor dat je minder energie verbruikt, waardoor je de investering op termijn ook nog eens terugverdient.

3. Badkamer en keuken vernieuwen

De waardevermeerdering van een nieuwe keuken of badkamer is vooral afhankelijk van de gebruikte materialen en (nieuwe) functies. Een andere tegel tegen de muur zorgt niet voor een waardevermeerdering, een extra bad naast de bestaande douche of een inbouwvaatwasser wel. Denk hier dus goed over na.

4. Goed onderhoud

Het begint allemaal met de eerste indruk van een huis. Een slecht onderhouden huis is als vanzelfsprekend minder waard dan een goed onderhouden huis. Zorg ervoor dat het schilderwerk in orde is, dat de dakgoten goed schoon zijn en investeer in duurzame materialen zoals kunststof kozijnen die weinig onderhoud nodig hebben.

Wil je graag wat verbeteringen aanbrengen aan je huis? Vraag dan verschillende offertes aan en laat je goed informeren. Vraag bijvoorbeeld meer informatie aan over een dakkapel van Jansma Burdaard, een leverancier die al vele kunststof producten heeft geplaatst in Drenthe. Leveranciers weten vaak als geen ander welke investeringen de investering waard zijn!