Cryptovaluta, ook voor senioren geschikt

Patricia 24 april 2018
Cryptovaluta, ook voor senioren geschikt

De wereld van de cryptovaluta neemt langzaam, maar zeker een steeds groter gedeelte van de economie over. De spannende en innovatieve financiële markt groeit steeds verder en dat betekent dat steeds meer mensen interesse hierin hebben. Een kleine investering kan al genoeg zijn om de eerste stappen te zetten. Eerder schreven we al over het beginnen met beleggen op senioren.nl. Dit geldt natuurlijk ook voor de cryptomunten. Wil je met de tijd meegaan en met kleine bedragen beginnen op de markt van het digitale geld, dan is dit een goed moment. De kennis ligt namelijk voor het oprapen.

Kleine bedragen in cryptovaluta investeren

Wereldwijd zijn er steeds meer mensen die een bedrag investeren in digitaal geld. We zien namelijk in dat we de boot nog lang niet gemist hebben. De online geldmarkt groeit dagelijks verder. Wat opvallend is, is dat de Nederlanders vaak kleinere bedragen investeren. Onze aanpak is net wat voorzichtiger, maar deze markt biedt daar ook alle mogelijkheden toe. Om te beginnen met de eerste investering heb je namelijk geen honderden euro’s nodig. Een paar tientjes is meer dan genoeg om een leuk aantal munten aan te schaffen om zo te beginnen.

Heb je leuke cryptomunten gevonden met een laag aankoopbedrag en heb je het idee dat deze munten de toekomst kunnen worden? Dan is het tijd om te zorgen dat je een sterke wallet hebt. Hier bewaar je de cryptomunten in. Er zijn veel websites die een gratis wallet aanbieden voor de gebruikers, maar het is even oppassen met wat je precies kiest. Elke gratis wallet brengt namelijk risico’s met zich mee. Het is verstandiger om te kiezen voor een hardware wallet, zoals de Ledger of de Trezor. Meer informatie hierover vind je op de website, waar nog veel meer informatie over cryptovaluta te vinden is: Cryptostart.

Een sterke start maken met digitaal geld

Bron: Pixabay

 

Wanneer je eenmaal met pensioen bent, heb je net even iets meer tijd. En dat is praktisch. Voordat je begint met het investeren in cryptomunten of het verhandelen van digitaal geld, is het belangrijk dat je de tijd kunt nemen om je eerst goed in te lezen. Hierbij zijn een aantal factoren van belang. Kijk bijvoorbeeld eerst naar het probleem dat een bepaalde munt of toepassing oplost. Zo is de Bitcoin bijvoorbeeld ontzettend duur geworden; Dogecoin is opgezet om een betaalbaar alternatief te blijven voor de beginnende handelaren, ook in de toekomst. Daarnaast kun je kijken naar de namen van de ontwikkelaars achter de munten en het platform, de bedrijven die de munten en toepassingen gebruiken, en uiteraard de recente koersschommelingen van de waarde van de tokens.

Wil je zeker weten dat je een sterke start maakt met zo weinig mogelijk risico? Besef dan dat dit een volatiele markt is. Verdeel de investering daarom over een aantal munten en zet nooit al het geld op één munt in. Investeer je alleen geld dat je ook daadwerkelijk kunt missen, dan ben je goed op weg met het zetten van de eerste stappen in de wereld van het digitale geld.