Controleer auto’s goed voor een aankoop

Redacteur 3 april 2018
Controleer auto’s goed voor een aankoop

Het is altijd fijn wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe auto. Je hoopt eentje te vinden die je lang van zal kunnen genieten en die je hopelijk niet veel problemen zal geven. Als je een auto op het oog hebt, dan is het misschien een goed idee om een monteur erbij te halen zodat die de auto voor je kan controleren. Vooral wanneer het om een tweedehandse auto gaat. Maar dat is nog lang niet genoeg.

Als er iets mis is met de auto, dan zal de verkoper misschien niet zo happig zijn om dat met je te delen. Vooral wanneer ze af willen zijn van de auto. Het ligt dus aan jou om na te gaan wat de toestand van de auto eigenlijk is. Dit is gelukkig eenvoudig te doen. Je kunt de gegevens dankzij je kenteken controleren. Er zijn online diverse websites die je de mogelijkheid geven om een kenteken check uit te voeren. Het leuke ervan, is dat het ook nog gratis is.

Je krijgt allerlei informatie over de auto te weten:

  • Je ziet alvast wanneer de APK vervalt. Dat is belangrijk om te weten.
  • Je kunt nagaan wat de dagwaarde van de auto is. Zo weet je precies wat de auto waard is en ga je niet teveel ervoor betalen.
  • Verder kun je precies zien wat voor schade de auto geleden heeft. Zo kun je zien wat allemaal vervangen of gerepareerd is en wat je misschien problemen kan opleveren in de toekomst.
  • Daarnaast komt je te weten hoeveel eigenaren de auto gehad heeft. Wanneer een auto een groot aantal eigenaren heeft gehad, dan kan dat zo zijn omdat er iets mis is met de auto.
  • Je kunt nagaan wat de correcte kilometerstand van de auto is, want een ieder weet dat er verkopers zijn die de kilometerstand terugdraaien.
  • Je komt ook te weten wat de kostenindicaties van verschillende onderhoudswerkzaamheden zijn. Zo weet je ongeveer wat je zou moeten betalen wanneer een onderdeel vervangen moet worden.

En dat is nog lang niet alles. Je kentekennummer kan je veel vertellen over je wagen, dus dat is zeker iets dat je moet doen voordat je een auto koopt. Mensen die een auto verkopen willen natuurlijk altijd de beste prijs voor de auto, wat vaak leid dat er zaken gemanipuleerd worden. Voorkom problemen in plaats van dat je ze gaat oplossen.