Bellen en internetten in het buitenland: hoe zit dat?

Redacteur 26 april 2018
Bellen en internetten in het buitenland: hoe zit dat?

Je hebt het vast wel eens meegemaakt. Ben je terug van vakantie krijg je ineens een torenhoge telefoonrekening op de mat. Bellen en internetten in het buitenland kan hoog in de kosten lopen. Met deze informatie en tips kun je toch gewoon bellen en internetten zonder extreme bedragen te hoeven betalen.

Een sim only abonnement

De kosten van een vast contract zijn torenhoog. Maandelijkse betalingen van 60 tot 70 euro zijn geen uitzondering. Een Sim only van Telfort kan hierdoor een stuk aantrekkelijker zijn. Zeker wanneer het gaat om bellen en internetten in het buitenland. Een sim-only abonnement kun je namelijk maandelijks aanpassen. Je betaalt vooraf en past je gebruik hier op aan. Heb je minder verbruikt, dan schroef je het maandbedrag gewoon naar beneden. Ga je op vakantie in het buitenland? Dan is het verstandig om je bundel voor die maand wat omhoog te brengen. Zo voorkom je onverwacht hoge kosten achteraf.

Mobiel gebruik in het buitenland

Bij bellen en internetten in het buitenland gebruik je het mobiele netwerk van een andere provider. Dit gebruik wordt roaming genoemd. Bij roaming zijn er andere regels van toepassing dan in Nederland en de kosten kunnen vaak hoger zijn. Binnen Europa worden de kosten voor bellen en internetten in het buitenland gereguleerd. Hierdoor zijn er binnen Europa geen kosten meer verbonden aan mobiel gebruik in het buitenland. Ga je op vakantie buiten Europa, dan zullen hier wel kosten aan verbonden zitten. Landen als Noorwegen en Turkije horen niet tot de EU en zullen dus kosten in rekening brengen. Houd hier rekening mee!

Tips om de kosten te verlagen

  • Beperk je dataverbruik door zoveel mogelijk gebruik te maken van wifi. Wifi is altijd kosteloos en door dit te gebruiken weet je dus zeker dat er geen onverwachte kosten komen.
  • Zet de functie van data roaming op je telefoon standaard uit. Gebruik deze alleen als je wilt internetten en zet hem daarna direct weer uit.
  • Ga je op vakantie buiten Europa? Voeg dan een extra buitenland bundel toe aan je abonnement. Deze dekt de kosten die je maakt in het buitenland.
  • Maak gebruik van een limiet op je telefoon. Door een limiet in te stellen krijg je een waarschuwing zodra je dataverbruik over het limiet gaat.
  • Vermijd het kijken of downloaden van video’s. Deze kosten je namelijk meer data dan het gewone telefoongebruik.
  • Zet het automatisch updaten of synchroniseren van apps uit wanneer je op vakantie bent. Zo wordt er ook op de achtergrond geen data verbruikt.