Heef u last van hangende oogleden?

Patricia 12 maart 2018
Heef u last van hangende oogleden?

Hangende oogleden ontstaan vaak bij het ouder worden. Hierdoor kunt u er niet alleen ouder uitzien, maar u kunt ook fysieke problemen ervaren. Druk op de ogen, hoofdpijn en verminderd zicht, zijn veelgehoorde klachten. Al met al, erg vervelend. Maar gelukkig is hier gemakkelijk iets aan te doen. U kunt een bovenooglidcorrectie laten uitvoeren.

De behandeling
De plastisch chirurg corrigeert met een bovenooglidcorrectie het teveel aan huid boven uw oogleden. De operatie duurt slechts 45 minuten en vindt plaats onder lokale verdoving. Daarna mag u direct naar huis. U kunt niet zelf rijden, dus het is handig om iemand mee te nemen. Doe het rustig aan totdat de hechtingen eruit zijn.

Resultaat
Na een herstelperiode, kunt u al snel genieten van het resultaat van de behandeling. U heeft weer een frisse oogopslag. De littekens van de behandeling zijn nauwelijks zichtbaar, omdat ze in de huidplooi van het ooglid vallen.

Wordt mijn bovenooglidcorrectie vergoed?
Een bovenooglidcorrectie wordt slechts zelden vergoed vanuit de basisverzekering. Ondanks dat deze vergoeding sinds 2017 weer mogelijk is vanuit de basisverzekering, zijn de eisen om hiervoor in aanmerking te komen zeer strikt. Soms is een vergoeding vanuit de aanvullende verzekering mogelijk. Neem hiervoor contact op met uw zorgverzekering.

Wat kost een ooglidcorrectie?
Bij Ooglid.nl kost een bovenooglidcorrectie uitgevoerd door een ervaren plastisch chirurg slechts €699,-.

De prijs voor je bovenooglidcorrectie is voor allebei de bovenoogleden en inclusief:

  • Consult met onze plastisch chirurg
  • De bovenooglidcorrectie voor allebei uw ogen.
  • Het verwijderen van de hechtingen.

Waar moet u op letten bij een ooglidcorrectie?
Waar kunt u nou rekening mee houden als u een ooglidcorrectie overweegt? Naast de kosten en de locatie van de kliniek, kunt u controleren of de arts aangesloten is bij de juiste verenigingen. U weet zeker dat u door een gekwalificeerde plastisch chirurg wordt behandeld als hij lid is van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) en de Nederlandse Vereniging voor Esthetische Plastische Chirurgie (NVEPC). Deze verenigingen stellen strenge kwaliteitseisen aan hun leden.