Erotisch genot en ouder worden

Patricia 22 maart 2018
Erotisch genot en ouder worden

Het is geen fabeltje dat ouder worden invloed heeft op je seksuele behoeftes. Maar dit houdt zeker niet in dat er geen seksueel genot meer beleeft kan of mag worden. Het ligt helemaal aan je eigen behoeftes en wensen m.b.t. seks. Dat je seksleven verandert naarmate je ouder wordt is ook niet gek dit heeft vooral te maken met je veranderende hormoonhuishouding. Onderzoek van Rutgers (Kenniscentrum seksualiteit) laat zien dat 51% van de ouderen onder de 70 jaar het laatste half jaar seks heeft gehad (zelfbevrediging of seks). Van 70-plussers met een partner heeft 62% in de laatste 6 maanden seks gehad. Cijfers die aantonen dat voldoen aan seksuele behoeftes erg belangrijk is en gelukkig maar.

Seks goed voor lichaam en geest
Seks is een goede manier om je lichaam vitaal en gezond te houden. Seks werkt daarnaast rustgevend en is een goede manier om depressies en stress te onderdrukken. Een leuk feitje is dat zoenen goed is voor het gebit. Ander onderzoek laat wel zien dat er naarmate je ouder wordt er meer seksuele problemen kunnen opspelen. Dat mannen moeilijker een erectie krijgen en volhouden is algemeen bekend, tijdens het onderzoek kwam naar voren dat 22% van de mannen erectieproblemen ondervindt. Bij vrouwen is vagina droogheid (15% van de vrouwen) een veel gehoord seksueel probleem. Daarnaast spelen ook ziektes en medicijnen een rol bij het zin in seks. Mannen en vrouwen die wel seks hebben beïnvloeden daarmee op een positieve manier de lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Tips voor een beter seksleven
Ervaar jij of je partner een afgenomen zin in seks? Hier valt wat aan te doen!

1. Communicatie
Communicatie is erg belangrijk, maak je twijfels bespreekbaar en maak van je hart geen moordkuil. Erover praten is een goede manier om samen met je partner naar een oplossing te zoeken.

2. Doorbreek de sleur
Zit je samen met je partner in een vicieuze cirkel wat betreft seks? Doorbreek dit en probeer eens iets nieuws. Masseer je partner eens, gebruik eens een sextoy of streel je partner op een gevoelige plek. Ook het variëren van seksstandjes of de plaats van seks kan hierin een positieve bijdrage leveren.

3. Verras je partner
Je partner (seksueel) blijven verrassen helpt bij een beter seksleven. Iedereen houdt van verrassingen en verrast worden.

4.Gebruik sexspeeltjes
Sexspeeltjes bieden niet alleen hulp bij het beleven van erotische hoogtepunten, maar kan ook een goede manier zijn om je eigen of je partners lichaam opnieuw te ontdekken. Hiervoor zijn verschillende speeltjes geschikt, denk aan koppel vibrators, normale vibrators, dildos of voor kinky senioren BDSM speeltjes of bondage toys. Kijk eens rond in een sex shop, wie weet vinden jullie sexspeeltjes die helpen bij het genieten van seks.

5. Ontspanning & inspiratie
Een ontspannen lichaam is niet alleen fijn, maar is geeft je lichaam ook de kans om even bij te komen en open te staan voor seks. Neem samen eens een warm bad of masseer de voeten of rug van je partner. Ook het constant blijven zoeken naar inspiratie werkt seks bevorderend. Kijk samen eens een erotisch film.