Het voorjaar is weer dichterbij dan je denkt, hoe krijg ik mijn tuin lente-proof?

Redacteur 27 februari 2018
Het voorjaar is weer dichterbij dan je denkt, hoe krijg ik mijn tuin lente-proof?

Met de feestdagen achter de rug is het nu weer tijd om uit te kijken naar de eerste zonnige lentedagen van het jaar. En hoe kun jij je beter voorbereiden op deze dagen dan door alvast te gaan speculeren over eventuele aanpassingen in je tuin? Vandaar hier een aantal handige tips voor hoe jij voor het lekker weer wordt nog een heerlijke sfeervolle (achter)tuin hebt!

Een loungeset

Natuurlijk heb je voor een mooie tuin een tuinset nodig waar je heerlijk op kunt vertoeven met een glas rose, cola of limonade. Het liefst natuurlijk op een plek in de tuin of balkon waar je zo veel mogelijk zon-uren hebt. Een stijlvolle loungeset is niet goedkoop maar dit is een investering waar je jaren nog plezier aan zult beleven, denk dus goed na over wat voor loungeset je wilt. Hoe veel stukken? Welke kleur? Waar zet ik hem neer? Neemt hij niet te veel ruimte in? Allemaal dingen waar je rekening mee dient te houden bij de aanschaf van een loungeset!

Loungeset

Een mooi tuinpad

Een gemakkelijke manier om een compleet nieuwe dimensie toe te voegen aan je tuin is door middel van een tuinpad. Tuinpaden komen in allerlei soorten en maten en op deze manier kun je jouw eigen stempel drukken op een tuin door zelf mooie patronen te maken en verschillende stenen bij elkaar te brengen. Door middel van deze handige mal kun je ook zelf je tuinpad aanleggen. Het is een mal waarmee je zelf je tegels kunt gieten, stukken goedkoper en minder last van onkruid.

Sfeervolle verlichting

Een tuin is natuurlijk niet compleet zonder wat gezellige sfeerverlichting. Je kunt je tuin om verschillende manieren van licht voorzien, bijvoorbeeld door je tuinpad te verlichten met lantaarns of grondspots, mooie wandlampen te installeren bij je terras of door middel van een prikspot en bepaalde boom of struik van licht te voorzien. Er zijn allerlei vormen buitenverlichting te vinden en het is een essentieel onderdeel voor de inrichting van je tuin. Zoek buitenlampen dan ook zorgvuldig uit, een goed vooraf opgesteld lichtplan kan je hierbij helpen!

Verlichting

Mooie planten

Wat is nou een tuin zonder wat groens en fleurigs? Om je tuin echt sfeervol te maken heb je uiteraard mooie planten nodig, denk aan een leuke klimop, mooie sierbloemen of tropische varens. Je kunt het helemaal naar eigen wens inrichten om zo je tuin tot een hoger niveau te tillen. Nog een leuk idee voor als je echt van tuinieren houdt; maak je eigen moestuintje in je achtertuin en kweek zo je eigen groenten en kruiden!

Werken in de tuin

Uiteraard proberen wij je enkel een duwtje in de juiste richting te geven als het gaat om de inrichting van je tuin. Het blijft uiteraard jouw tuin dus zorg dat je achter de keuzes staat die je maakt en creƫer een tuin waar jij jezelf nog jaren in ziet genieten!