Psychotherapie voor ouderen

Linda 9 februari 2018
Psychotherapie voor ouderen

Als men ouder wordt, komt het wel eens voor dat zij bang worden voor dingen die zij in het verleden hebben meegemaakt of omdat zij minder mobiel zijn.

Zo kunnen ouderen bijvoorbeeld een traumatische ervaring hebben meegemaakt, in het verleden of in het heden. Wanneer dit niet goed verwerkt is, kan dit lijden tot een posttraumatische stress stoornis.

Zo zijn er nog veel meer angsten of stoornissen die in de loop der jaren ontwikkelt kunnen worden zoals een fobie, een depressie, een paniekstoornis of een sociale angststoornis. Dit laatste kan ook aangeboren zijn en hoeft niet perse ontwikkelt te zijn tijdens de levensloop.

Er zijn veel ouderen die zich hiervoor schamen, maar dit is helemaal niet nodig. Zo zijn er verschillende mogelijkheden om behandelt te worden voor één van deze stoornissen bij onder andere Psycholoog Nederland.