Vallen erg gevaarlijk voor senioren

Patricia 9 januari 2018
Vallen erg gevaarlijk voor senioren

Uit onderzoek is gebleken dat mensen naarmate ze ouder worden steeds vaker vallen en dit kan ernstige gevolgen hebben. In het meest ernstigste geval kan een valpartij zelfs tot de dood leiden. Dus goed om eens te kijken welke aanpassingen en maatregelen u kunt nemen om een valpartij te voorkomen.

Bent u nog wel goed ter been, maar heeft u het idee dat u wat minder in evenwicht bent dan zijn kleine aanpassingen al genoeg om niet te vallen. Kijk bijvoorbeeld eens of er in huis losse kleden of deurmatten liggen. Deze kunnen soms een klein opstaand randje hebben en dit kan net genoeg zijn om over te struikelen en zo ten val te komen. U kunt deze beter vastleggen met dubbelzijdig tape of wanneer dit niet werkt verwijderen uit huis.

Ook kleine aanpassingen in wc en badkamer zijn zo gemaakt. U kunt er voor kiezen om beugels in het toilet te monteren of zelfs uw badkamer aan te passen naar een seniorproof badkamer. Er zijn diverse organisaties die deze aanpassingen vaak al in een dag kunnen realiseren. Hoge instap in bad of douche worden verwijderd waardoor u gemakkelijker kunt instappen.

Bent u al wat slechter ter been dan is een traplift een uitkomst. Dit is wel een wat grotere investering, maar ook op dit vlak zijn er verschillende mogelijkheden. Heeft u bijvoorbeeld wel eens gedacht aan een tweedehands traplift. Veel lager qua kosten en dezelfde kwaliteit! Overweegt u een traplift te laten monteren neem dan eens een kijkje op 123trapliften. Zij bieden diverse gebruikte modellen aan.

Helaas kunnen we niet 100% voorkomen dat mensen vallen, maar deze aanpassingen maken de kans wel kleiner. Ook is het goed om op oudere leeftijd nog eens te kijken hoe u verzekerd bent. Denk hierbij aan uw zorgverzekering, maar bijvoorbeeld ook een uitvaartverzekering. Een onderwerp dat we liever vermijden, maar helaas op oudere leeftijd wel actueler wordt. Dit soort zaken zijn tegenwoordig ook heel gemakkelijk online te regelen. Makkelijk vanuit huis uw wensen kenbaar maken. Zelfs uw uitvaart kan geheel online geregeld worden. Uitvaartcompact is hier al jaren in gespecialiseerd. Dankzij hun jarenlange ervaring staan zij bekend om eenvoudige uitvaarten van hoge kwaliteit, maar voor de laagste prijs.