Vind de best passende zorgverzekering voor 2018

Suzan 22 december 2017
Vind de best passende zorgverzekering voor 2018

De laatste dagen van het jaar komen eraan en dat betekent topdrukte bij verzekeraars en vergelijkingssites. Mensen gaan massaal hun zorgverzekering vergelijken en overstappen voor 2018. En dat is soms nog een flinke klus. Drie tips van Independer om het wat gemakkelijker te maken.

1. Overleg met uw naasten

Ga eens met familieleden, vrienden of kennissen om tafel zitten en bepaal welke zorg echt belangrijk voor u is. Wat heeft u vorig jaar nodig gehad en heeft u dat in 2018 nog steeds nodig? Als u daar een goed beeld van heeft kunt u gerichter zoeken naar de juiste zorgverzekering.

2. Bepaal uw zorgbehoefte

De belangrijkste zorg zit in de basisverzekering. Bijvoorbeeld de huisarts, medicatie en spoedeisende hulp. Een aanvullende verzekering nodig is niet voor iedereen noodzakelijk. Bekijk goed of de zorg die u nodig heeft al in het basispakket zit.

3. Vind goedkopere verzekering bij dezelfde verzekeraar

Bent u tevreden over uw huidige zorgverzekeraar maar wilt u wel een goedkopere zorgverzekering? Goed om te weten dat veel zorgverzekeraars verschillende soorten basisverzekeringen aanbieden. Die kunnen fors verschillen in premie. Het loont zeker de moeite om daar naar te kijken. Wel is het vaak zo dat bij de goedkopere basisverzekeringen er minder zorgverleners zijn aangesloten. Belangrijk om dat even te controleren.