Voor het eerst online een kerstkaart maken (hoe doe je dat)

Patricia 6 december 2017
Voor het eerst online een kerstkaart maken (hoe doe je dat)

Steeds vaker worden kerstkaarten verstuurd via het internett. Deze kaarten maak je bij een online kaartenwinkel, waarna de kerstkaarten gewoon per post worden bezorgd bij de geadresseerde. Voordelen: het is goedkoper, het is sneller en gemakkelijker. Nog nooit gedaan? Senioren.nl legt het uit:

Stap1: Ga naar een online winkel
Bezoek de kerstkaartenpagina vaneen online kaartenwinkel en kijk of je een leuke kaart kunt vinden die je wilt versturen. Kijk bijvoorbeeld eens bij de kerstkaarten van Greetz. Daar kun je kiezen uit ruim 800 verschillende kerstkaarten, maar kun je ook een complete kerstkaart zelf ontwerpen.

Stap2: Kies de kaart uit naar keuze en personaliseer deze
Een leuke kaart gevonden? Dan is het moment aangekomen om de kaart te bewerken. Zo kun je op de achterkant een tekst schrijven, net zoals bij echte kaartjes. Maar is het daarnaast ook bij kaarten mogelijk om de voorkant te bewerken. Gebruik bijvoorbeeld eigen fotomateriaal om de kaart helemaal uniek te maken.

Stap3: Tevreden over de kaart? Dan versturen
Is de kaart helemaal naar wens? Dan is deze klaar om verstuurd te worden. Je kunt de kaarten direct naar de ontvanger sturen door het bezorgadres in te vullen. Een andere optie is om de kaart thuis te bezorgen zodat deze persoonlijke overhandigt kan worden. Het is vooral handig om te kiezen voor thuisbezorging met een pakketje als je een groot aantal wilt versturen en de mogelijkheid hebt om deze zelf te verspreiden. Dit scheelt de nodige postzegels / bezorgkosten.

Ook kun je het moment van bezorging inplannen. Zo kun je bijvoorbeeld vandaag een kerstkaart maken, en deze pas volgende week laten bezorgen.

Stap4: Afrekenen
De laatste stap – en de minst leuke – is de betaling. Dit werkt eenvoudig via iDeal. Na de betaling worden de kaartjes verstuurd nadat ze zijn hoogwaardig zijn afgedrukt.