Waarom een uitvaartverzekering?
Het afsluiten van een verzekering voor je uitvaart heeft veel voordelen. Door een uitvaartverzekering af te sluiten zorg je er namelijk voor dat alle kosten voor jouw uitvaart alvast gedekt zijn. Ook kun je ervoor kiezen om een bepaald bedrag, dat je zelf kunt vaststellen, uit te laten keren nadat je komt te overlijden. Hierdoor heb je de zekerheid dat alles voor jouw uitvaart goed geregeld en gefinancierd wordt, zonder dat de nabestaanden met onverwachte (hoge) kosten worden opgescheept. Behalve dat het afsluiten van een uitvaartverzekering financiële voordelen heeft, geeft het daarnaast ook een fijn gevoel van rust. Alles is bovendien vooraf netjes geregeld.

Wat zijn de verschillen?
Er zijn veel verschillende soorten uitvaartverzekeringen en er zit daarnaast ook verschil in uitvaartverzekeringen en overlijdensrisicoverzekeringen. Deze twee verzekeringen hebben beiden te maken met dingen die komen bij het overlijden, maar zijn toch zeer verschillend.

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering verzeker je namelijk de kosten voor je uitvaart. Deze verzekering zorgt ervoor dat de begrafenis of de crematie betaald wordt als je komt te overlijden. Je kunt hierbij ook aangeven welke wensen jij hebt met betrekking tot je uitvaart. Jouw laatste wensen staan hierbij centraal. Deze verzekering heeft een levenslange looptijd en wordt altijd uitgekeerd.

Bij een overlijdensrisicoverzekering dek je financiële risico’s en staan de nabestaanden centraal. Door middel van deze verzekering zorg je er namelijk voor dat de nabestaanden financieel ondersteund worden na het moment van overlijden. Zo kun je ervoor zorgen dat je partner in het huis kan blijven wonen en je (klein)kinderen door kunnen studeren dankzij een financiële bijdrage die vrijkomt na het moment van overlijden. Als je nog leeft wanneer deze verzekering verloopt, keert de verzekering niet uit.

3 tips bij het kiezen van jouw uitvaartverzekering
Doordat er verschillende soorten verzekeringen zijn en er voor ieder wat wils is, is het van belang dat je een verzekering kiest die goed bij jou, je wensen en je (financiële) situatie past. Wij zetten drie tips voor je op een rij die jou kunnen helpen bij het kiezen van de juiste uitvaartverzekering.

1. Denk er goed over na
Om ervoor te zorgen dat je laatste afscheid verloopt zoals jij graag had gewild, is het belangrijk dat je nadenkt over wat jouw laatste wensen zijn. Denk goed na over wat bij jou past en wat voor jou financieel mogelijk is, en leg dit vroegtijdig zwart op wit vast.

2. Houd rekening met de financiën
Daarnaast moet je rekening houden met het financiële plaatje. Bij het afsluiten van een verzekering wil je er natuurlijk rekening mee houden dat jouw nabestaanden zonder financiële problemen achterblijven. Stel daarom van te voren vast wie wat krijgt.

3. Vergelijk de mogelijkheden
Ook is het handig om een vergelijkingssite raad te plegen, om snel en eenvoudig inzicht te krijgen in de verschillende mogelijkheden die er voor jou zijn. Zo kun je op Overstappen.nl de verschillende premies, dekkingen en andere belangrijke factoren vergelijken. Zo kies je uiteindelijk de uitvaartverzekering die het best bij jouw wensen aansluit.

Redacteuren

Comments are closed.