De mooiste winterzonbestemmingen voor deze winter

Patricia 11 oktober 2017
De mooiste winterzonbestemmingen voor deze winter

December is voor veel mensen de gezelligste maand van het jaar. De feestdagen staan voor extra quality time met de mensen waar je van houdt. Er wordt samen uitgebreid gegeten, er worden cadeautjes uitgewisseld en de kaarsjes branden gezellig. Dit is een gezellige maand, maar het is dan vaak ook erg koud. Je kunt in deze periode ook het koude, natte Nederland verruilen voor een drogere, warme locatie. Er zijn diverse fijne winterzonbestemmingen waar je in december en januari heerlijk kunt genieten. Inspiratie nodig? Wij geven vast wat voorbeelden.

Canarische Eilanden
Voor de winterzon hoef niet eens zo heel lang te vliegen. Op de Canarische eilanden is er in de wintermaanden een fijne, aangename temperatuur. Het is dan tussen de 20 en 25 graden, perfect dus om lekker even te zwemmen. Tenerife is het meest populaire eiland van de Canarische eilanden. Hier gaan de meeste toeristen naar toe, maar ook de andere eilanden zijn erg populair. Bijvoorbeeld Gran Canaria en Lanzarote. Voor liefhebbers van wat meer rust, raden wij het prachtige binnenland La Palma aan.

Curaçao
Als je het geen probleem vindt om wat langer te vliegen, dan is Curaçao een heerlijke winterzonbestemming. Door de tropische temperaturen groeien er volop palmbomen die de tropische sfeer van het eiland zeker verhogen. Het zonnige vakantieplaatje is hier dus helemaal compleet. Bedenk van tevoren wat voor soort vakantie je wilt. Liever geen zorgen aan je hoofd en iedere dag op een strandbedje genieten van een ijskoude cocktail en uitgestrekte stranden? Dan kun je het beste all inclusive naar Curaçao gaan. Genieten gegarandeerd!

Curaçao heeft echter nog veel meer moois te bieden dan alleen de prachtige stranden. Als je hier bent, moet je eigenlijk echt een bezoekje brengen aan het kleurrijke Willemstad. Ook de natuur is prachtig, je kunt hier bijvoorbeeld duiken of snorkelen, maar ook een boottocht behoort tot de mogelijkheden. Je hoeft je dus zeker niet te vervelen op dit prachtige eiland.

Gambia
In de wintermaanden is het in Gambia rond de 30 graden. Perfect strandweer dus. Gambia heeft hele mooie, parelwitte zandstranden waar je dus heerlijk kunt relaxen en genieten van de zon. Daarnaast kun je genieten van vele toeristische winkeltjes en fijne eettentjes waar je zeer betaalbaar een heerlijke maaltijd kunt eten. Er is dus genoeg te doen in dit deel van Afrika. Het is dus een goede bestemming om in de wintermaanden naar toe te gaan.

Sri Lanka
Sri Lanka is een schitterend eiland. Het hoort bij Zuid-Azië. In Sri Lanka zijn heel veel mooie tempels te vinden. Toeristen mogen deze tempels ook bezoeken, maar hou wel rekening met de gewoontes en gebruiken van Sri Lanka. Het binnenland van Sri Lanka is mooi groen en uiteraard heeft dit land schitterende witte stranden met een azuurblauwe zee. Als je dit land bezoekt, mag een bezoekje aan een theeplantage ook zeker niet ontbreken. Er is hier dus voor ieder wat wils te beleven. Het maakt niet uit of je een relaxte of actieve vakantie wilt, het kan hier allemaal.

Dubai
Veel mensen denken bij de Arabische Emiraten gelijk aan overdadige luxe en enorm grote gebouwen, maar Dubai is zo veel meer dan alleen dat. Zo kun je genieten in een van de vele kuuroorden, genieten van heerlijke cuisine en ontdek je een bijzondere cultuur waar oud en nieuw elkaar ontmoeten. In de winter ben je hier zeker van temperaturen tussen de 24 en 32 graden. Het is dus een prima winterzonvakantie, gezien het in de zomer vaak nog veel warmer is.

Thailand
Thailand heeft zeer waarschijnlijk de mooiste stranden van de hele wereld. Je kunt hier duiken of snorkelen en zo al het moois bekijken wat de onderwaterwereld te bieden heeft. Als je meer van de Thaise cultuur wilt weten, kan je een excursie boeken. Begeleiders kunnen je alles vertellen over het land en je meenemen naar prachtige plekken in Thailand waar niet iedere toerist zomaar kan komen.

Bali
Bali is een van de Indonesische eilanden. Het is een vrij populair eiland om op vakantie te gaan, zo ook in de wintermaanden. Dit is logisch, want de inwoners zijn erg vriendelijk en Bali is prachtig met vele, schitterende tempels en prachtige natuur in het binnenland. Na een intensieve dag kan je de dag afsluiten met een heerlijk diner. Bali kent heel veel lekkere lokale gerechten die je zeker eens moet proberen. Als je liever een relaxte vakantie wilt, dan is Bali ook erg geschikt. Het is heerlijk om lekker in je hangmat te genieten van de schitterende omgeving en fijne temperaturen.

Er zijn genoeg winterzonbestemmingen waar je naar toe kunt om te ontsnappen van het koude, grauwe en natte Nederland deze wintermaanden. Fijne vakantie!