Blijf op de hoogte van de laatste wijzigingen van de zorgverzekering

Patricia 9 oktober 2017
Blijf op de hoogte van de laatste wijzigingen van de zorgverzekering

Het einde van het jaar staat altijd in teken van het kiezen of wijzigen van uw zorgverzekering. Volgend jaar worden er weer verschillende dingen gewijzigd aan het basispakket en ook de premies gaan veranderen. Wij verzamelden het laatste nieuws voor u.

De zorgkosten gaan in 2018 omhoog, zo verwacht de overheid. En als de zorgkosten stijgen, zal dat geld ergens vandaan moeten komen. Dit betekent dat de premies in 2018 omhoog zullen gaan, ongeveer 82 euro per jaar (7 euro per maand). Het eigen risico zou in de eerste instantie omhoog gaan, maar blijft onveranderd op 385. Om dit zo te houden moesten wel de premies een beetje omhoog.

Daarnaast veranderen er in 2018 ook weer dingen aan het basispakket, zoals:

  • PatiĆ«nten met artrose aan de heup- en kniegewrichten krijgen vanaf 1 januari 2018 de eerste twaalf behandelingen met oefentherapie vergoed.
  • OncologiepatiĆ«nten krijgen het zittend ziekenvervoer van en naar de behandeling met immuuntherapie vergoed.

En er worden het hele jaar door nieuwe medicijnen toegevoegd. De laatste tijd kwamen er al nieuwe medicijnen tegen hepatitis C bij, een nieuwe behandeling tegen erfelijk borstkanker en zenuwstimulatie bij ernstige verstopping van de darmen. Verschillende eigen bijdrages gaan ook weer veranderen.

Omdat de premies gaan stijgen, stijgt de zorgtoeslag ook. Benieuwd wat de bedragen zijn? Bekijk onderstaande video:

Op 12 november maken zorgverzekeraars hun premies bekend. Wilt u ten alle tijden op de hoogte blijven van de laatste updates? UnitedConsumers verzamelt ze hier.