Laat uw nabestaanden niet achter met vragen

Patricia 19 september 2017
Laat uw nabestaanden niet achter met vragen

We staan er liever niet bij stil, maar bij het leven hoort ook de onvermijdelijke dood. Een periode die voor de nabestaanden vaak zwaar en emotioneel is. Ook is het een periode die vaak veel vragen oproept. Kiezen we voor een begrafenis of crematie. Welke muziek moet er gedraaid worden op de uitvaart en welke tekst zetten we op de kaart. Vragen die de overledenen vaak zelf makkelijk kon beantwoorden.

Dus ondanks het feit dat het natuurlijk een moeilijk onderwerp is om te bespreken is het wel een goed idee om dit toch zo af en toe door te nemen. Zo om het voor de nabestaanden net iets makkelijker te maken. Tevens kan het ook emotioneel positief werken, omdat de nabestaanden zo het gevoel hebben dat de uitvaart ook zo gaat als dat hun dierbare dat wensen.

Naast het bespreekbaar maken van dit onderwerk zijn er ook instanties waar u uw wensen kan laten vastleggen en dit kan dan indien gewenst tijdens het leven ook weer aangepast worden naar uw laatste wensen. Tegenwoordig zijn er diverse uitvaartondernemingen die deze mogelijkheid bieden.

Een ander voordeel van het bespreken of vastleggen van uw wensen is dat er ook gekeken kan gaan worden wat dit qua kosten zou betekenen. Wat kost een begrafenis eigenlijk. Indien dit inzichtelijk is dan kunt u er ook voor kiezen om uw uitvaartverzekering zo aan te passen, zodat uw wensen ook uitgevoerd kunnen worden.

Zorg er voor dat uw nabestaanden niet met vragen blijven zitten en dat ze op een mooie manier afscheid kunnen nemen!