Senioren en het toepassen van astrologie

Redacteur 7 augustus 2017
Senioren en het toepassen van astrologie

Nadat je de pensioenleeftijd bereikt hebt, veranderen er behoorlijk wat zaken in je leven. Het is vergelijkbaar met afstuderen, beginnen met je eerste baan of een verhuizing. Je prioriteiten verschuiven en, als je tot deze leeftijd werkte, heb je waarschijnlijk ineens zeeën van tijd. Wat een verademing! Maar wat doe je hier nu mee? Misschien vind je veel geluk in de verzorging van de (klein)kinderen, het maken van verre reizen of het vergroten van je kennis over de wereld met het gebruik van allerlei media. Of heb je nu eindelijk de tijd voor de goede vrienden die om je heen staan. Het kan ook een tijd zijn waarop je stilstaat bij het grotere plaatje en de betekenis van je leven en wat de toekomst nog gaat brengen. Waar dient mijn leven voor? En ontwikkel ik me verder, nu het lijkt alsof ik klaar ben? Astrologie kan juist voor deze periode een richtingaanwijzer zijn.

De Ascendant

Nu je al die tijd hebt om naar binnen te keren kun je jezelf en de mensen om je heen écht leren kennen. De Ascendant kan je daarin begeleiden. Technisch gezien is de Ascendant de plek binnen de dierenriem dat op het moment dat jij geboren werd aan de oostelijke horizon stond. Dit teken geeft de manier aan waarop jij in verbinding staat met jouw omgeving. Het geeft de manier aan waarop jij je verhoudt tot de wereld om je heen en hoe jij jezelf beschermt. Erg handig als je meer betekenis wilt geven aan je leven. Als dit gegeven duidelijk is, weet jij met welke kwaliteiten je de mensen om je heen kunt begeleiden. Ook begrijp je op wat je doet als je in een vorm van weerstand zit (door je angst) en hoe je daarmee de verbinding met familie en vrienden in de weg zit. Door met deze blokkades aan de slag te gaan, zorg je voor een versterking van je banden. Als je de Ascendant Kreeft hebt, kun je bijvoorbeeld emotioneel openstaan voor de mensen om je heen. Door je hier bewust van te worden, kun je je richten op je vaardigheden en hoe je hiermee tot dienst kunt zijn voor je omgeving, zonder jezelf te overweldigen.

Het Maanteken

Veel mensen kennen hun Zonneteken (Sterrenbeeld), maar het Maanteken is voor veel mensen nog onbekend. Vooral bij vrouwen is dit een belangrijk teken. Waar je Zonneteken (Sterrenbeeld) aangeeft waar je naartoe gaat en wat je missie is, geeft je Maanteken vooral aan waar je vandaan komt en hoe je van nature handelt. Ben je iemand die moeite heeft met afscheid en dus moet werken aan het loslaten? Of juist iemand die voortdurend verbinding uit de weg gaat en vrijheid nastreeft? En is voor jou het verbinden juist de uitdaging? Het Maanteken kan je duidelijkheid geven over wat je nodig hebt om de volgende stap te zetten.

Je Sterrenbeeld

Het Zonneteken wordt vaak je “Sterrenbeeld” genoemd. Dit is het teken dat weergeeft welke reis je zal afleggen in je leven. Het gaat dan om de zaken die je zult ontwikkelen en veranderen. Op latere leeftijd heb je al behoorlijk wat ontwikkelingen doorgemaakt en het is fijn om een gevoel van richting te hebben over de weg die nog voor je ligt.

Daghoroscoop

Een Daghoroscoop geeft je elke dag meer duidelijkheid over de punten waar je aandacht op het moment naar uitgaat. De daghoroscoop wordt door jou gelezen en jouw interpretatie is belangrijk bij het vinden een antwoord. Heb je moeite met het vinden van je richting en heb je een teken van duidelijkheid nodig? Lees dan elke dag even je daghoroscoop om je hierbij verder te helpen

Voor jezelf of je omgeving?

Er komt een punt in je leven dat je het steentje wilt doorgeven. Je wilt anderen de levenslessen doorgeven die jij hebt ervaren in je leven. Door kennis over Astrologie weet je wat nodig is om hen een zetje in de goede richting te geven.