Gaat u binnenkort lekker met vakantie en heeft  u een lange reis voor de boeg? Dan is het fijn om wat vermaak mee te nemen voor onderweg. Op deze manier ervaart u het reizen als minder belastend en komt u uitgeruster aan op de plaats van bestemming.

Veel reizigers vinden het prettig om een goed boek mee te nemen voor onderweg. Nu is dit ook een prima manier om uw tijd in de auto of het vliegtuig door te brengen alleen niet voor iedereen weggelegd.  Er zijn namelijk veel mensen die last hebben van reisziekte en dit wordt vaak verergerd door het het focussen op de letters in een boek of tijdschrift.

Bij mensen met een bril of lenzen kan dit ook nog eens versterkt worden door het steeds focussen op een ander punt. U leest 10 minuten in uw boek en vervolgens kijkt u weer even naar buiten om te zien waar u bent. Door het dragen van Multifocale lenzen kan dit probleem verminderd worden en kunt u toch lekker genieten van dat mooie boek en voordat u het weet bent u op de plaats van bestemming!

Ander tips bij het lezen in bijvoorbeeld de auto zijn:

  • Regelmatig pauzeren om even een frisse neus te halen
  • Een zonnebril opzetten kan soms helpen door felle lichtflitsen te voorkomen
  • Iets eten onderweg (bijvoorbeeld een pepermuntje)
Redacteuren

Comments are closed.