Top 3: Beste accommodaties (Pousadas) in de Algarve

Christel 27 juni 2017
Top 3: Beste accommodaties (Pousadas) in de Algarve

De ‘Pousadas de Portugal’ is een systeem van historische accommodaties gelegen in de meest interessante en mooiste locaties van Portugal. De Pousadas werden oorspronkelijk ontworpen als rusthuizen voor reizigers in gebieden die geen andere accommodatie aanbieden. Vanaf die vroege start zijn de Pousadas nu gevestigd in kastelen, paleizen, kloosters en herenhuizen. De ‘Pousadas de Portugal’ zijn echt een manier om terug te keren in de tijd. Bekijk onze top 3 van beste Pousadas in de Algarve.

1. Pousada Palacio de Estoi – Estoi/Faro

Het voormalige Rococo paleis van de Graaf van Estoi uit de 19e eeuw vormt het decor van deze uiterst luxe pousada. De prachtige versierde plafonds behoren tot de mooiste van het land. De historische privé kapel, de stallen, de thee paviljoens en de tuin in Versailles stijl werden met zorg gerenoveerd en uitgebreid met eigentijdse kamers, een eersteklas spa en een mooi zwembad. Dit alles bevindt zich op een ruim 4 hectare groot landgoed met prachtig uitzicht over het groene achterland van de Algarve. Een luxe oase, niet ver van de stranden van de Algarve.

 • Ligging: in het rustige dorpje Estoi, ca. 10 km van Faro en de luchthaven
 • Faciliteiten: parkeergarage, receptie, lounge, winkeltje, wifi, terras, bar, restaurant, luxe spa met o.a. Turks bad, tropische douche, auna en massage, binnenbad met hydromassage, tuin, zwembad. Totaal 63 kamers. Verblijf op basis van logies/ontbijt of halfpension.
 • Kamer: ruim, modern en luxe ingericht met airconditioning/verwarming, draadloze telefoon, wifi, flatscreen tv, minibar, kluisje en zitje. Badkamer met bad en/of douche, haardroger, badjassen en slippers. Alle kamers hebben een balkon op het zuiden met zitje.

2. Pousada Convento de Graca – Tavira

Een van de meest bijzondere adressen aan de Algarve. Hier overnacht u comfortabel en in historische stijl. Moderne en luxe kamers in een prachtige klassieke omgeving. Het uit 1569 stammende kloostergebouw vormt het stijlvolle decor van deze pousada. Bij de restauratie is men er perfect in geslaagd om de luxe elementen te vermengen met de traditionele restanten van het klooster. Het resultaat mag er wezen. Zo is er o.a. een prachtige binnenplaats.

 • Ligging: aan de rand van het historische centrum van Tavira, op 1,5 km van zee en de veerboot naar het strand.
 • Faciliteiten: parkeerplaats, receptie, lounges, lift, winkeltje, wifi, bar, restaurant, terras, binnenplaats, massage, zwembad, kinderbad. Totaal 36 kamers. Verblijf op basis van logies/ontbijt of halfpension.
 • Kamer: Comfortabel en modern ingericht en voorzien van airconditioning/verwarming, telefoon, wifi, LCD tv, minibar, kluisje en zitje. Badkamer met bad en/of douche en haardroger.

3. Pousada Infante de Sagres – Sagres

Moderne pousada op een schitterende locatie: boven op een klif met spectaculair uitzicht over de Atlantische Oceaan en op korte loopafstand van het vissersdorp Sagres. Met zicht op het fort van Sagres, waar zo’n 500 jaar geleden de ontdekkingsreizigers aan hun ongewisse zeereizen begonnen, heeft deze pousada een maritieme uitstraling. Zittend of liggend bij het zwembad, vlak boven een prachtig ongerept zandstrand, zijn de drukte en de levendigheid van de badplaatsen aan de Algarve ver verwijderd.

 • Ligging: op het meest zuidwestelijke puntje van Europa, bij het vissersdorp Sagres en op 100 meter van het zandstrand.
 • Faciliteiten: parkeerplaats, receptie, lounge, winkeltje, lift, wifi, bar, restaurant, terras, tuin, zwembad, tennisbaan. Totaal 51 kamers. Verblijf op basis van logies/ontbijt of halfpension.
 • Kamer: licht en modern ingericht en voorzien van airconditioning/verwarming, telefoon, wifi, LCD tv, minibar, kluisje en zitje. Badkamer met bad/douche en haardroger. Een aantal kamers heeft een balkon en deels zeezicht.
  Alle kamers hebben een balkon met deels zeezicht. Er zijn ook superior kamers met volledig zeezicht.