Hoe vier jij je verjaardag?

Redacteur 19 juni 2017
Hoe vier jij je verjaardag?

Ben je binnenkort jarig? Dan is dit zeker een reden voor een feestje! Iedereen viert zijn verjaardag op een andere manier. De ene persoon houdt ervan om in de aandacht te staan en zal groots uitpakken met een feest voor een gevarieerd gezelschap. De ander houdt het liever intiem en nodigt een paar vrienden uit om het leven te vieren. Wat mag je echter zeker niet missen bij het vieren van een verjaardag? In dit artikel geeft topcadeau.nl tips.
De geschiedenis van de verjaardag

Als wij onze verjaardag vieren, vieren we in feite het moment waarop we geboren zijn. Dit doen we ieder jaar opnieuw. Sommige mensen vieren het echter niet op basis van een geloofsovertuiging. Toch vinden de meeste Nederlanders dat zij wel aandacht aan deze levensgebeurtenis moeten besteden. Het is onbekend hoe lang de mens al zijn geboorte viert. Een verjaardag wordt meestal op de dag van de geboorte gevierd. Het kan echter voorkomen dat je bent geboren op een schrikkeldag (29 februari). In dat geval wordt er vaak voor gekozen een dag eerder of later de verjaardag te vieren. Anders zou je maar eens in de vier jaar je verjaardag kunnen vieren! Zo is het toch leuk om ieder jaar een verjaardagscadeau te krijgen. Een andere dag die wordt gevierd is de zogenoemde naamdag. De naamdag, die vooral nog in de katholieke en orthodoxe kringen wordt gevierd, is de dag waarop je de heilige gedenkt waarnaar je bent vernoemt. Deze naam wordt tijdens de doop aan je gegeven. De gedenkdag hoeft niet per definitie de dag van de geboorte van de heilige te zijn, maar kan ook de sterfdag zijn. Een bekend voorbeeld is Sinterklaas. Sint Nicolaas stierf op 6 december 342.

Waar is dat feestje? Hier is dat feestje!

Iedereen viert verjaardagen anders, maar vaak vieren Nederlanders dit feest thuis. Dit kan zowel binnen als buiten zijn. Het hangt natuurlijk af van het jaargetijde waarin je jarig bent. Ook hangt het van je thuissituatie af. Verjaardagen met een tuinfeest gaan immers lastig worden als je in een appartement woont! Vaak nodig je gasten uit waarmee je graag je verjaardag wilt vieren. Deze brengen een cadeau mee. Dit cadeau is niet alleen een bedankje voor de uitnodiging, maar ook voor de moeite om de gasten iets lekkers aan te bieden. Tegenwoordig is het ook een moment om de ander te tonen hoeveel we de persoon waarderen. Vaak wordt het ook een stuk persoonlijker als je een verjaardagskaart geeft met een persoonlijke spreuk of boodschap. Zeker als je niet bij de verjaardag aanwezig kunt zijn, is een kaart een goede oplossing. In het huidige digitale tijdperk krijgt iedereen minder post. Het is dan extra leuk als je aandacht geeft aan de verjaardag door middel van een fysieke verjaardagskaart. Het geeft toch iets speciaals als er een kaart door de brievenbus geduwd wordt.

Hoe organiseer je een leuk feest?

Als je een verjaardagsfeest organiseert, wil je natuurlijk graag dat de sfeer er goed in zit! Een aantal benodigdheden zijn zeker sfeerverhogend en onmisbaar op een verjaardag. Natuurlijk mogen de verjaardagstaart en de slingers niet vergeten worden tijdens verjaardagen. Als het feest ’s middags en ’s avonds plaatsvindt, is het ook belangrijk om wat alcoholhoudende versnaperingen in te slaan. Het is leuk om voor verjaardagen speciale cocktails met fruit te maken. Ook is het aan te raden feestverlichting in huis te nemen. Je kunt bijvoorbeeld LED ballonnen in je huis plaatsen. Deze geven vrolijke kleuren in je woning. Nadat je ze hebt geactiveerd blijven ze maar liefst 24 uur branden. Je kunt ook je tuin in de sfeer brengen met feestverlichting. Dit kan zowel in verschillende kleuren als in het wit. Je kunt ervoor kiezen traditionele gloeilampen te gebruiken of een LED verlichting slang. Wat hier heel leuk bij is, is een spiegelbol. Op die manier reflecteren de lichtjes door de hele tuin. Ook voor het serveren van de hapjes is het ene goed idee om de tafels leuk aan te kleden. Een grappige bamboe chip & dip set kan de sfeer verhogen. Je ontvangt hier vaak een leistenen bord bij en porseleinen bakjes. Wat ook leuk is, zijn LED echt-kaarsen. Hiermee kun je sfeer in huis creëren, zonder dat je bang hoeft te zijn dat er brand zal ontstaan. Om op een verantwoorde manier het feest af te sluiten, is het een goed idee om een alcoholtester te kopen. Zo weet iedereen als hij de auto in stapt of zijn alcoholpercentage niet te hoog is. Het is zeker belangrijk dat het feest wel verantwoord plaatsvindt!
Verjaardag vriendin: top cadeau tips

Als een goede vriendin van je jarig is, wil je natuurlijk graag met een top cadeau aan komen. Wat zijn goede cadeaus voor een verjaardag vrouw? Ideale cadeaus voor een verjaardag vrouw zijn gadgets voor in de keuken. Een mooie crêpemaker is bijvoorbeeld een leuk cadeau waar je vriendin veel plezier van zal hebben. Een ander idee is een chocoladefontein. Die kun je natuurlijk gelijk op het feest gebruiken, om de sfeer te verhogen! Andere cadeau opties zijn bijvoorbeeld producten voor de persoonlijke verzorging, zoals een stijltang of krultang. De verjaardag hoeft natuurlijk niet cliché te zijn: de tegenwoordige vrouw is een powervrouw die ook houdt van elektronica! Een slim idee is een USB armband als cadeau. Je kunt ook een USB stick in de stijl van WonderWoman of Catwoman als cadeau geven.

Iets anders dan anders? Leuke uitjes als tips

Soms wil je graag iets anders doen met jouw verjaardag dan een gezellig feestje thuis. Ook kun je een activiteit ondernemen en dan daarna het gezellig thuis verder vieren. Vooral als het gaat om een speciale jubileumverjaardag als 50 jaar, kan het een prima idee zijn om een fijn themafeest te houden. Dan is het vaak leuk om borden met de cijfers in de tuin op te hangen. Ook kun je een Sarah of Abraham in de tuin zetten. Als activiteiten kun je een verwendag organiseren bij een spa. Ook kun je andere bijzondere activiteiten ondernemen op je feestje. Wat dacht je van een blotevoetenwandeling? Je vindt deze paden door het hele land. Je kunt dan allerlei ondergronden voelen aan je voeten. Een hele belevenis. De taart kun je vervolgens thuis eten, of je neemt hem gewoon mee! Wat ook leuk is, is een tocht met een historische trein. Je kunt in stijl reizen door een prachtig landschap. Dit kan bijvoorbeeld in Schinveld of Stadskanaal. Als je aangeeft dat het voor een bijzondere gebeurtenis is, willen ze zelfs wel eens extra aandacht aan je groep geven. Natuurlijk is het ook leuk om je verjaardag in een restaurant te vieren. Als je kleine kinderen hebt, is het beter om het verjaardagsfeestje te houden in de eigen buurt. Het is bijvoorbeeld een goed idee om naar de speeltuin te gaan of een park te bezoeken. Dan kun je daar ook fijn gaan picknicken. Een kinderboerderij is bijvoorbeeld ook altijd grappig om te bezoeken. Zo komen de kleine kinderen in contact met allerlei dieren in de buurt. Hoe je je verjaardag ook viert, we wensen je alvast een fantastische dag toe!